Ethisch ondernemend bedrijf in handgemaakt speelgoed Blabla maakt indruk op EU bij Amsterdam’s Kleine Fabriek en Maison & Objet Paris

ATLANTA--(BUSINESS WIRE)-- 20100622 --

Blabla, het prijswinnende bedrijf in handgemaakt speelgoed, gevestigd in Atlanta, Georgia, zal zijn Collectie Herfst 2010 introduceren in de Kleine Fabriek, op 4 en 5 juli in Amsterdam, Hal 11, H 15. Blabla zal ook aanwezig zijn bij Maison & Objet Paris, van 3-5 september, Hal 6, F59.

Blabla’s mede-oprichter, de Franse ontwerper Florence Wetterwald, zal acte de présence geven.

“Dit is de eerste keer dat we aan deze shows deelnemen”, aldus Florence, “we vinden het plezierig dat ze selectief zijn en we zijn er enthousiast over dat we onze lijn naar Europa brengen.

De Europese speelgoedmarkt deelt Blabla’s focus op creatief en bijzonder kwaliteitsspeelgoed. Zeer gewaardeerd door zowel kinderen als volwassenen zijn Blabla’s klassieke handgemaakte poppen zoals Clementine (oranjegestreepte aap), Bubbles (blauwgestippelde kat) en Anemone (aquagekleurde zeemeermin) zijn te koop in winkels in meer dan 35 landen, van Australië tot en met Nederland (PSikhouvanjou in Heino).

Florence Wetterwald, productontwerper van beroep, is ook artiest. Haar werk is tentoongesteld in Frankrijk in het CAPC van Bordeaux en Le Centre Pompidou in Parijs. Zij is geboren in Bordeaux en is de dochter van Maité Chancelier, de oprichter en ontwerper van Pôles, een in zeer hoog aanzien staand atelier voor wollen producten in Parijs in de jaren ’80. Chancelier is nu technisch adviseur voor Blabla in Peru.

Blabla was het eerste bedrijf op het gebied van handgemaakt speelgoed dat in 2009 de Oppenheim Toy Portfolio Platinum Award won en in de referentiegids van de Duitse uitgever Gestalten voor het best ontworpen speelgoed ter wereld staat, Play All Day (2009). Blabla’s reuzenpoppen haalden de voorpagina’s van de kranten toen er eentje verscheen in een Kia Sorento reclame (Kia Joyride) die werd uitgezonden tijdens de Super Bowl in februari 2010: www.blablakids.blogspot.com

Herfstcollectie 2010 Showmodellen zijn te zien in de Kleine Fabriek, waaronder zeven nieuwe poppen: Luck en Perchance Black Cat; Berlioz en Bernice Bear; Suzette Fox; Rocker Boy Otto en Girl Lola (Detailhandel: vanaf 35 euro). www.blablakids.com

Gewaardeerd door de liefhebbers van duurzame mooie dingen heeft Blabla meer dan 50 stijlen poppen en mobiles, rammelaars, hoedjes. T-shirts en broeken in de maten 0-4.

OVER BLABLA: Eigentijdse poppen en accessoires voor kinderen ontworpen door Florence Wetterwald. Handgemaakt met natuurlijke vezels door Peruvianen. Met Fair Trade certificaat. Kleding: zuigelingen-4 jaar. Speelgoed en cadeaus voor alle leeftijden. www.blablakids.com. 1189 Virginia Avenue, NE, Atlanta, Georgia. 30306. Tel: +1 404.875.6496 Fax: 404.875.6715. Info: Susan Pritchett: 404.697.1070. susan@blablakids.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Blabla
Susan Pritchett, 404-875-6496
susan@blablakids.com
Fax: 404.875.6715
www.blablakids.com
or
Agence Violette
Helena Amourdedieu, +33 (0) 1 42 72 43 79

helena@agence-violette.fr