Gek op voetbal. Radboudmedewerkers over hun tweede passie


Een kleine filosofie van het voetbal

NIJMEGEN, 20100614 -- Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert een Soeterbeeck Zomercafé over voetbal. Dr. Henk van Houtum legt uit waarom voetbal zoveel meer is dan alleen maar een spel. Het Soeterbeeck Zomercafé vindt plaats op dinsdag 22 juni van 12.45 - 13.45 uur in de hal van het Erasmusgebouw, Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1.

Henk van Houtum koos ooit voor de wetenschap, ondanks een veelbelovende voetbalcarrière. Maar ach, wat is wetenschap anders dan dribbelen op de vierkante meter? Van Houtum is echter blijven nadenken en schrijven over voetballen. De bal als metafoor van de geografische globe. Het voetbalspel als uitvergroting van de politiek, de globalisering van Oranje en de archaïsche landenstrijd van het WK. Maar ook: de moraliteit van de tactiek. En de extatische roes van de goal. Kortom: een kleine filosofie van het voetbal. Kom en snuif de bedwelmende geur van versgemaaid gras.

Sprekers van de Radboud Universiteit Nijmegen: dr. Henk van Houtum is universitair hoofddocent Geografie, planologie en milieu. Dr. Thomas Quartier, universitair docent Rituele studies en voetballiefhebber, is de gespreksleider.

Gratis deelname. Inschrijven is niet nodig. www.ru.nl/sp/voetbal

In de zomermaanden vertellen medewerkers van de Radboud Universiteit over hun tweede passie in het leven - naast hun dagelijkse betrokkenheid bij hun academische vak. Na hun inleiding worden zij geïnterviewd over de oorsprong van hun interesse, de betekenis ervan voor hun dagelijks leven en voor hun beroep. Gek op eten - Met Luca Consoli, donderdag 8 juli 2010. Gek op popmuziek - Met Maarten Steenmeijer, dinsdag 27 juli 2010 . Gek op detectives - Met Maaike de Haardt, woensdag 18 augustus 2010.

www.ru.nl/sp/voetbal

Soeterbeeck Programma





Ingezonden persbericht