Gekozen uit meer dan 3.000 firma's, vertegenwoordigt Monitor duidelijk de top tier van Chinese en multinationale bedrijven die bekend staan om hun sociaal verantwoord ondernemerschap

Gekozen uit meer dan 3.000 firma's, vertegenwoordigt Monitor duidelijk de top tier van Chinese en multinationale bedrijven die bekend staan om hun sociaal verantwoord ondernemerschap

BOSTON--(BUSINESS WIRE)-- 20100622 --

De Monitor Group heeft op het China Corporate Social Responsibility Forum (Chinees Forum voor Sociaal Verantwoord Ondernemerschap) dat op 19 juni in Beijing plaats vond, de prestigieuze prijs voor "Top 100 CSR Companies in China” ontvangen. Deze prijs komt Monitor toe uit erkenning voor haar excellentie op het gebied van sociaal verantwoord ondernemerschap en de wijze waarop de onderneming, in samenwerking met klantenbedrijven en regeringen, Sociaal Verantwoord Ondernemerschap en Duurzaamheid hanteert en opbouwt in de respectievelijke zakelijke en economische ontwikkelingsstrategieën. Monitor werd uitgekozen door een commissie bestaande uit specialisten van de China Enterprise Confederation (Confederatie van Ondernemingen in China), de China Association of Enterprises with Foreign Investment (Chinese Vereniging van Ondernemingen met buitenlands kapitaal), China Private Economy Research Association (Chinese Vereniging voor Particulier Economisch Onderzoek), State Assets Supervision and Administration Commission of the State Council (Comité voor de Administratie en Supervisie van Staatskapitaal van de Nationale Raad, het Ministerie van Handel, en het Development Research Center of the State Council (Centrum voor Ontwikkeling en Onderzoek van de Staatsraad).

Eerder werd Monitor zowel in 2008 als in 2009 uitverkoren tot één van de top 50 multinationale ondernemingen die de grootste bijdragen aan China hebben geleverd sinds het land economische hervormingen ingesteld heeft.

“Bijna 20 jaar lang heeft Monitor sociaal verantwoord ondernemerschap in China ondersteund. Deze prijs is een erkenning van de positieve bijdrage die collega's van Monitor in China, gesteund door ons netwerk wereldwijd, aan de Chinese maatschappij, de economie en het land hebben geleverd,” verklaarde Ed Hotard, president van de Monitor Group in China. “Deze prijs is in het bijzonder veelbelovend omdat deze de verbintenis van onze Monitor China Collega's onderstreept. Niet alleen gaan zij deze verbintenis aan met de economische groei van China en de groei van ons bedrijf, maar ook in de samenwerking met onze klanten opdat deze duurzaamheid in hun bedrijfsstrategieën integreren. Hierdoor kunnen wij allen iets voor de maatschappij terug opleveren en de levensstandaard voor alle Chinese burgers verhogen.”

“Monitor, bij het uitvoeren van onze activiteiten wereldwijd, verplicht zich volledig tot sociaal verantwoord ondernemerschap. Onze collega's in China die zich persoonlijk toewijden aan excellentie op het gebied van sociaal antwoord ondernemerschap, laten deze verbintenis duidelijk zien bij al hun activiteiten,” zei Joseph B. Fuller, CEO en medeoprichter van Monitor Group. “Deze verbintenis varieert van hulpverlening bij aardbevingen in Sichuan en Qinghai, tot het actief verlenen van onderwijs en coaching aan deelnemers aan het programma Students in Free Enterprises (SIFE). Ook valt hieronder de samenwerking met klanten bij het ontwikkelen van principes van sociale verantwoordelijkheid en milieuduurzaamheid in hun bedrijfsstrategieën. Wij zijn erg trots op onze collega's in China en feliciteren hen met deze speciale erkenning voor hun inspanningen.”

Monitor werd uit meer dan 3.000 ondernemingen geselecteerd en is het enige consultingbedrijf dat deze prijs ontvangen heeft. Andere prijswinnaars zijn ABInBev, Adidas, Alcoa, Amway, Astra Zeneca, Bank of Beijing, Beijing Automobile Industry Corporation, Beijing Pharmaceutical Group, BMW, Bridgestone, China Chengtong Group, China Datang Corporation, China Huaneng Power Corp., CITIC Group, Coca-Cola, Eaton, Emerson, Far East Group, Genzyme, Haier, Lilly, Mead Johnson, Medtronic, Microsoft, Motorola, Nestle, Nokia, Panasonic, PepsiCo, PPG, Rhodia Group, SAP, Shougang Corporation, State Grid Corporation of PRC, Syngenta en Volkswagen Group.

Het China Corporate Social Responsibility Forum (Chinees Forum voor Sociaal Verantwoord Ondernemerschap) is een jaarlijkse event, die door de China Enterprise Confederation, China Association of Enterprises with Foreign Investment, China Private Economy Research Association, en China Enterprise News, onder begeleiding van de China Entrepreneur Confederation (Chinese Ondernemersconfederatie), United Nations Compact Office, International Organization of Employees (Internationale Werknemersorganisatie) en de International Labor Organization (Internationale Arbeidsorganisatie) georganiseerd word. Mr. Ren Yuling, Permanent Comité van het 9de,10deChinese Politieke Raadgevende Comité (Chinese Political Consultative Committee)en State Council Advisor (Staatsraadadviseur), samen met Ma Zuihong, vice-minister, ministerie van Handel van de Volksrepubliek China, kondigde de prijs aan en overhandigde deze aan Ed Hotard en Guanghai Li, Senior Consultant, op het China Corporate Social Responsibility Forum.

De event “Towards a Comprehensive Social Responsibility Management”(Naar een allesomvattend sociaal verantwoord management)erkende de winnaars, “voor excellentie in Corporate Social Responsibility, waarbij CSR een kernelement van hun bedrijfsstrategieën uitmaakt, door al hun bedrijfsactiviteiten op ethische wijze uit te voeren, gericht op de duurzaamheid van het milieu in al hun zakelijke activiteiten en samen met hun leveranciers en klanten, met de toewijding van de werknemers voor het verbeteren van de maatschappij terwijl de doelstellingen van ondernemerschap bereikt worden.”

Over het werk van Monitor Group in China

Monitor Group neemt al sinds 1993 actief deel aan de Chinese economie. Het bedrijf werkt binnen de Chinese commerciële en regeringssectors, en staat multinationale ondernemingen bij om de Chinese markt binnen te treden. Monitor, dat over kantoren in Beijing, Shanghai en Hong Kong beschikt, is op succesvolle wijze actief bij projecten in China in de farmaceutische, consumentenproducten-en dienstensector, industrieën zoals die van de luchtvaart, grondstoffen, en chemische producten, zware industriële productie, mijn- en metaalindustrieën, evenals in de onroerend goedsector en de automobiel- en telecommunicatie-industrie. Het bedrijf is verbintenissen aangegaan in de grootste industrieën, waarbij het zakelijke, regionale en nationale onderwerpen heeft aangepakt, die de enorme economische groei in China van de laatste dertig jaar gestimuleerd hebben. Bovendien streeft Monitor samen met overheidsinstellingen ernaar verbeteringen aan te brengen op het gebied van concurrentie, ondernemerschap, vernieuwing, milieuduurzaamheid en economische ontwikkeling van het land.

Monitor Group werkt met toonaangevende ondernemingen, regeringen en organisaties in de sociale sector wereldwijd om groei te stimuleren voor onderwerpen die voor hen van groot belang zijn. De firma biedt een grote variëteit van diensten-advies, capaciteitenopbouw en kapitaaldiensten- die ontworpen zijn voor het creëren van uitdagingen om duurzame groei te bereiken. Opgericht in 1983 door zes ondernemers, waaronder Michael Porter, Professor aan de Harvard Business School en de huidige president van Monitor, Mark Fuller, brengt het bedrijf speerpuntideeën, benaderingen en methodes waarmee de moeilijkste problemen van klanten worden aangepakt en de grootste kansen worden gecreëerd. Het bedrijf dat haar hoofdkantoor in Cambridge, Massachusetts, heeft, biedt werk aan meer dan 1.500 personen in 22 landen wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.monitor.com of www.monitorgroup.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Racepoint Group
Rachel Adam, 781-487-4614

monitor@racepointgroup.com