Diverse route ondersteunt economische ontwikkelingsdoelen van de stad

Diverse route ondersteunt economische ontwikkelingsdoelen van de stad

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100622 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het heeft geïnvesteerd in het veerkrachtig maken van Level 3’s verbinding naar de stad Manchester, wat betekent dat de internetconnectiviteit van de stad nu onafhankelijk is van de Londense hub van Level 3. Level 3 bedient ongeveer 45 markten in Europa en kan naadloos zowel transport als Internet Protocol (IP) diensten leveren van Manchester naar West-Europa en markten overal in Noord-Amerika.

Level 3 heeft met onmiddellijke ingang een uitbreiding van hun Europese netwerk geïmplementeerd om te kunnen voorzien in een diverse route voor Manchester. De aankondiging komt op het moment dat de stad probeert nieuwe bedrijven aan te trekken en economische ontwikkeling in de regio te stimuleren.

“Ons doel bij de Manchester Investment Development Agency Service is om investering en economische ontwikkeling binnen Manchester te promoten en het commitment van Level 3 om de stad veerkrachtig te maken ondersteunt dat doel zeker,” aldus Katie Gallagher, hoofd van Creative Industries bij MIDAS. “Als bedrijven besluiten waar zij zaken gaan doen, is connectiviteit een belangrijk criterium en deze investering zal direct toegang verschaffen tot één van de grootste internetbackbones in de wereld.”

Level 3’s Europees netwerk gaat door met uitbreiden in overeenstemming met de vraag van de klant. Deze uitbreiding volgt op een toename van hun netwerkcapaciteit in centraal en Oost-Europa. Dit jaar heeft het bedrijf geïnvesteerd in uitbreiding en verdieping van zijn vertegenwoordiging in een aantal locaties over geheel Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland en België. Het bedrijf is van plan in heel 2010 door te gaan met investeren in de Europese infrastructuur en connectiviteit.

“Door het introduceren van veerkracht, verbeteren wij de netwerkdiversiteit van buiten Londen, verdiepen wij onze Europese vertegenwoordiging en vergroten onze servicemogelijkheden in de regio van Manchester,” aldus James Heard, president van European Markets bij Level 3. “We zijn van mening dat er een groot potentieel voor economische groei is in deze regio en wij doen er alles aan om deze groei te ondersteunen met telecommunicatieoplossingen van wereldklasse.”

Het Level 3 netwerk omvat nu 22 landen, met diensten in ongeveer 190 markten in Europa en Noord-Amerika. Capaciteit wordt geboden tussen de twee continenten op vijf transatlantische systemen, met zeven diverse routes. Om meer te weten te komen over de Europese mogelijkheden van Level 3, klik hier.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metrodiensten en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van mediacontent en voice-diensten. Kijk voor meer informatie op www.Level3.com.

Forward-looking statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn van vooruitblikkende aard. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements) zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke gebeurtenissen wezenlijk afwijken van wat expliciet of impliciet wordt aangegeven in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, verstoringen van de financiële markten die van invloed zouden kunnen zijn op het vermogen van Level 3 om extra financieringen te verwerven, maar ook op het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten of op peil te houden, overgenomen bedrijven met succes te integreren, effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen, het intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen, systeem- en netwerkfouten of -storingen te verhelpen, nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges genereren, zich aan te passen aan snelle technologische ontwikkelingen die tot meer concurrentie leiden, gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden, en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie over deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of om enige andere reden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000