Prinses Máxima opent British School Leidschenveen


DEN HAAG, 20100622 -- Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft vandaag de nieuwe campus van The British School in The Netherlands (BSN) in Leidschenveen officieel geopend. Dit is de vijfde vestiging van BSN in Nederland. Op de campus bevinden zich een basisschool, een kinderdagverblijf en een sport- en talencentrum.

Verspreid over de campus zijn drie gebouwen gerealiseerd. In het hoofdgebouw wordt aan 560 kinderen vanaf drie jaar basisonderwijs gegeven. Het kinderdagverblijf biedt ruimte aan vier groepen van in totaal 48 kinderen met een leeftijd tot en met drie jaar. In de toekomst kunnen er nog twee schoolgebouwen worden toegevoegd aan de campus.

Uitgangspunt voor het ontwerp is het door de gemeente Leidschenveen ontwikkelde beeldkwaliteitsplan dat wordt gekenmerkt door lange zichtlijnen en bomenrijen, als typerend voor het Nederlandse landschap. Als tegengewicht voor het karakter van het polderlandschap is het binnenterrein ontworpen met gekromde lijnen, heuvels en boomgroepen, geïnspireerd op de romantische Engelse tuin. Zo is een echte Britse campus in een Nederlandse context ontstaan.

Omdat al het verkeer aan de buitenzijden geconcentreerd is, kunnen kinderen in het hart van de campus, de zogenaamde `exploring zone', veilig spelen. Waar deze zone de gebouwen raakt, wordt de rechtlijnigheid van de buitenkant doorbroken. Elk gebouw verbijzondert zich hier op een eigen manier, passend bij de functie van het gebouw. De verbijzonderingen maken van de gebouwen een architectonische familie.

Het onderwijs van BSN is van hoog onderscheidend niveau. Elke leerling wordt als individu gezien en ontvangt persoonlijke begeleiding en bijsturing. De nieuwe campus van de British School biedt hiervoor een veilig en stimulerend kader, dat zowel aansluit bij de Nederlandse omgeving als bij de Engelse tradities.

De campus van BSN is ca. 3 ha groot. Het hoofdgebouw heeft een vloeroppervlakte van 5.691 m2, het kinderdagverblijf 1.451 m2 en het sport- en talencentrum bevat 2.425 m2.

Voor meer informatie en foto's kunt u terecht op de website van RAU.