Unieke actie in health centers voor Humana


BUNNIK, 20100622 -- In de maand juli doneren alle Achmea health Centers in Nederland de oude bedrijfskleding voor de fitness en groepfitness instructeurs aan het goede doel via stichting Humana. Maar niet alleen Achmea health Centers, ook de leden en andere belangstellenden worden in juli betrokken bij deze actie.

De 39 centers en het hoofdkantoor van Achmea health Centers hopen in juli 7.000 kilo kleding in te zamelen.
In alle Centers staan twee grote witte polyester kledingzakken met erboven een poster. Zo is voor iedereen (leden en omwonenden van een Center) duidelijk waar iedereen zijn kleding in kan leveren. Humana zorgt voor tussentijdse distributie en slaat alle zakken op in Bunnik. Half augustus wordt het eindresultaat bekend gemaakt.

Humana is een ontwikkelingsorganisatie en één van de grootste kledinginzamelaars van Nederland. Met de opbrengst uit de kledinginzameling en de steun van particulieren en bedrijven zet Humana zich in voor projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en economische ontwikkeling. Het overdragen van kennis en vaardigheden staat daarbij centraal. Dit gebeurt in samenwerking met lokale partnerorganisaties in zuidelijk Afrika.

Een deel van de ingezamelde kleding verscheept Humana maandelijks naar Zambia en Angola. Daar verkopen de partners van Humana de kleding als manier van fondsenwerving via eigen tweedehands kledingwinkels in hun land. Hierbij zijn er opleidingsmogelijkheden voor de medewerkers en zorgt een vierwekelijks kortingssysteem ervoor dat ook de mensen die weinig te besteden hebben in staat zijn om goede kwaliteit kleding aan te schaffen. Ook dit is een manier van fondsenwerving die ervoor zorgt dat bovengenoemde projecten uitgevoerd kunnen worden. Bovendien zorgen de lokale organisaties zo voor een eigen bron van inkomsten waardoor ze niet volledig afhankelijk zijn van fondsen uit het westen. Deze wijze van ontwikkelingswerk zorgt volgens Humana voor een structurele verbetering van de levensomstandigheden van mensen op vooral het platteland.

Stichting Humana





Ingezonden persbericht