Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

22 maart 2010, Amsterdam

Zien en gezien worden tijdens
de 21ste editie van het
ITs Festival Amsterdam
22 t/m 30 juni 2010

Van dinsdag 22 juni t/m woensdag 30 juni 2010 staan de theaters in de binnenstad van Amsterdam weer in het teken van het International Theatre School Festival Amsterdam. Jonge, afstuderende podiumkunstenaars uit binnen én buitenland presenteren zich aan een divers publiek bestaande uit reguliere theaterliefhebbers maar ook castingbureaus, programmeurs en pers. Zien en gezien worden dus! Het ITs Festival vormt dé springplank naar de beroepspraktijk voor jong theater- en danstalent. Wie benieuwd is naar de nieuwe Carice van Houten of Wende Snijders doet er goed aan deze data alvast in zijn agenda te zetten.

Met meer dan 70 unieke producties aangevuld met een gevarieerd randprogramma met nagesprekken, workshops, talkshows en bruisende afterparties, is het ITs Festival het grootste festival in Europa in zijn soort. Naast klassikale afstudeervoorstellingen uit binnen- en buitenland staat ook eigen werk van studenten geprogrammeerd. Artistiek leider van het festival is regisseur Theu Boermans. Tim Persent, artistiek leider dans, en daarnaast danser bij Leine en Roebana, programmeert alle dansvoorstellingen. Het ITs Festival Amsterdam trekt jaarlijks circa 10.000 bezoekers.

Zo'n 30% van het programma van het ITs Festival Amsterdam bestaat uit internationale voorstellingen. Bij al deze voorstellingen is 'taal geen probleem': de voorstellingen bevatten weinig of geen tekst, zijn in het Engels of zijn ondertiteld en daarom voor iedereen toegankelijk. Speciale aandacht is er voor de interculturele uitwisseling tussen de jonge podiumkunstenaars. Het bekijken en bespreken van werk van collega's met een andere culturele achtergrond is leerzaam, inspirerend en biedt een stevig fundament voor verdere internationale ontplooiing van het talent.

Het definitieve programma wordt half mei 2009 bekend gemaakt op: www.itsfestivalamsterdam.com


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht