Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 15 juni 2010





Persuitnodiging



Koekange, Linde en Oosteinde presenteren op 22 juni 2010 hun Dorpsvisie aan het College van B&W




Op maandag 22 juni 2010 om 20.00 uur overhandigen Koekange, Linde en Oosteinde hun Dorpsvisies aan het college van B&W van de gemeente De Wolden. Met de overhandiging sluiten de drie dorpen een periode van overleg, onderzoek en afstemming af. Maandenlang zijn enthousiaste inwoners bezig geweest met de beantwoording van de vraag hoe hun dorp leefbaar en aantrekkelijk blijft. Het resultaat ligt vast in de Dorpsvisies.

Succesvol
De Dorpsvisies zijn tot stand gekomen op verzoek van de gemeente De Wolden. Wethouder Liesbeth Koster: "De gemeente vindt het belangrijk dat zij haar plannen afstemt op de wensen en ideeën van inwoners. Dorpsvisies geven die ideeën. Dorpsvisies geven ons de kans beleid te maken dat past bij een dorp".

Convenant
De afgelopen tijd hebben veel enthousiaste en betrokken inwoners energie gestoken in het maken van de dorpsvisie. "Het is goed om te zien dat de drie dorpen erin geslaagd zijn een Dorpsvisie te ontwikkelen met concrete ideeën over de manier waarop hun dorp aantrekkelijk blijft voor huidige en toekomstige bewoners." Om ervoor te zorgen dat de gemeente zich inzet voor realisatie van de Dorpsvisies, ondertekenen de dorpen en de gemeente op 22 juni een convenant. Ook ontvangen de dorpen een geldbedrag waarmee het dorp een eerste uitvoering kan geven aan de Dorpsvisie.

Presentatie
De presentatie op 22 juni biedt de dorpen de mogelijkheid hun dorpsvisie op eigen wijze voor het voltallige college van B&W te presenteren. Het programma is als volgt:
19.45 - 20.00  Ontvangst
20.00 - 20.10  Welkom door wethouder Liesbeth Koster
20.10 - 20.30  Presentatie Koekange
20.30 - 20.50  Presentatie Linde
20.50 - 21.10  Presentatie Oosteinde
21.10 Afronding door wethouder Liesbeth Koster

Uitnodiging
U bent van harte uitgenodigd bij de presentatie aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden via e.degelder@dewolden.nl. De presentatie vindt plaats in het gemeentehuis in Zuidwolde.