Ingezonden persbericht


OBA Live dinsdag 22 juni
van 19.00-21.00 uur radio 5

Hoofdgast

Eerste Kamerlid en schrijfster Anja Meulenbelt (SP) vertelt over haar nieuwe boek Oorlog als er vrede dreigt. In haar boek hanteert Meulenbelt een nieuw perspectief: ze bespreekt niet zozeer de gevolgen van de Israëlische bezetting voor de Palestijnse bevolking, maar legt de nadruk op de schade die Israel zich zelf berokkent. Hierbij schuwt zij de controverse wederom niet.

Islamitische canon

In de rubriek islamitische canon vertelt advocate Gülay Öntas over het boek Vogels zonder vleugels van de auteur Louis de Bernière. Een boek dat voor haar persoonlijk de essentie van islamitische culturele en literaire traditie bevat en dat beslist moet worden doorgegeven en een plek moet krijgen in de Nederlandse cultuur.

Kwestie van de Week

Midden-Oostendeskundige Jan Jaap de Ruiter zal deze week de Kwestie van de Week voor zijn rekening nemen.

Arab Film Festival Rotterdam

Van 23 t/m 27 juni vindt dit jaar in Rotterdam voor de tiende keer het Arab Film Festival Rotterdam plaats. Samira Said zal ons vertellen waarom we ook dit jaar weer deze dagen vrij moeten houden in onze agenda en naar Rotterdam moeten trekken.

Panelgesprek

In het panelgesprek aandacht voor het theaterstuk Eet me van theatergezelschap Vida. Een kijkje in het zielenleven van drie jong volwassen vrouwen. Surinaams en single, Westers en anorexieus, Marokkaans en bijna gescheiden. Ze ontmoeten elkaar in de hamam. Jong, oud, dik en dun: iedereen komt er en schaamt zich nergens voor. Met theatermaakster Suzanne Reindersma en actrice Kaltoum Boufangacha.

Live muziek

Exclusief voor OBA Live verzorgen de Turkse Ud-speler Mehmet Polat en de Taiwanese Pipa-speelster Luo Chao-Yun een eenmalig fusion optreden. Hierbij versmelten de verschillende culturen en speelstijlen tot een nieuw muzikaal geheel.

OBA Live:
Elke werkdag van 19.00-21.00 uur (afwisselend verzorgd door LLink, NIO, IKON en HUMAN).

Actuele inhoud: zie website.
Ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24.

Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.




Ingezonden persbericht