Gemeente Bronckhorst

B en w vragen raad Zelhemse Schildersoordschool op verzoek van IJsselgraaf op te heffen

In Zelhem zijn twee scholen voor openbaar basisonderwijs, de Schildersoordschool en de Jan Ligthartschool. Beide scholen vallen onder stichting IJsselgraaf en werken nauw samen. Onlangs heeft IJsselgraaf bij de gemeente het verzoek ingediend om de Schildersoordschool op te heffen, omdat het aantal leerlingen de laatste jaren behoorlijk is afgenomen. Volgens IJsselgraaf gaat dit ten koste van de kwaliteit van het onderwijs. In Zelhem blijft het openbaar onderwijs aanwezig op de Jan Ligthartschool. Het is de bedoeling de lagere groepen te vestigen op de huidige locatie van de huidige Jan Ligthartschool en de bovenbouwgroepen op de locatie van de huidige Schildersoordschool.

De medezeggenschapsraden van beide scholen zijn positief over het plan en de gemeente stimuleert scholen vanuit onder andere financieel en efficiëntie oogpunt om gecombineerde huisvesting te realiseren. Door de plannen zou een deel van de Schildersoordschool in gebruik blijven voor de lessen. Een deel kan door derden in gebruik worden genomen.

B en w gingen vandaag akkoord met het plan om de Schildersoordschool op te heffen en vragen de raad hier ook mee in te stemmen. De raad bespreekt het plan in september.

Hengelo (Gld), 22 juni 2010