Gemeente De Wolden

Persbericht





Zuidwolde, 22 juni 2010





De Wolden aan de slag met concrete acties op gebied veiligheidsbeleid

Op dinsdag 16 juni 2010 heeft het college van burgemeester en wethouders van De Wolden het uitvoeringsprogamma Integrale Veiligheid 2010 vastgesteld. In dit uitvoeringsprogramma is beschreven met welke concrete acties de gemeente dit jaar begint.

Speerpunten voor 2010 zijn onder andere het terugdringen en aanpakken van huiselijk geweld, terugdringen van overmatig en problematisch alcoholgebruik, het terugdringen van overlast tijdens de jaarwisseling en het uitvoeren van een Pilot Koppelwerk in samenwerking met politie en Stichting Welzijn De Wolden.

Burgemeester Peter Snijders: "De Wolden is een veilige gemeente en onze inwoners waarderen de veiligheid met een 7,5. Soms wordt er toch overlast ervaren en vinden er incidenten plaats. Het integraal veiligheidsbeleid is erop gericht overlast te beperken en incidenten te voorkomen. Met het uitvoeringsprogramma gaan we als gemeente samen met de politie hiermee heel concreet aan de slag!"

Het uitvoeringsprogramma 2010 is het eerste uitvoeringsprogramma dat voortvloeit uit de kadernota Integraal Veiligheidsbeleid 2010-2014. Vanaf het uitvoeringsprogramma 2011 worden er een evaluatie en stand van zaken beschreven van activiteiten uit een voorgaande uitvoeringsprogramma.

Het uitvoeringsprogramma vloeit voort uit de Kadernota Integrale Veiligheid die donderdag 11 februari 2010 door de gemeenteraad is vastgesteld. In deze kadernota staan de doelen en kaders van het veiligheidsbeleid.






Gemeente De Wolden