Provincie Zuid-Holland

Provincie beslist voor inpassingsplan Moordrechtboog

De provincie heeft besloten een provinciaal inpassingsplan te maken voor de Moordrechtboog (Gouweknoop); een nieuwe provinciale weg tussen knooppunt Moordrecht/A20 en de A12, nabij Waddinxveen. Bij de gemeente Waddinxveen is vertraging opgetreden bij het ter inzage leggen van het bestemmingsplan Gouweknoop doordat zij voorwaarden stelden, waarover geen overeenstemming is bereikt. De provincie heeft hierdoor onvoldoende garantie op een voortvarende voortzetting van het bestemmingsplan. Met het besluit een inpassingsplan te maken heeft de provincie het bevoegd gezag overgenomen van de gemeente Waddinxveen.

De Moordrechtboog doorkruist de gemeenten Zuidplas en Waddinxveen. De gemeente Zuidplas heeft haar ontwerpbestemmingsplan vanaf 17 juni jl (gedurende zes weken) ter visie gelegd. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ook de gemeente Waddinxveen het bestemmingsplan Gouweknoop ter inzage zou leggen, om zo haar inwoners en ondernemers de kans te geven van hun inspraakrecht gebruik te kunnen maken.

Inspraakprocedure

Voor de inwoners en ondernemers van Waddinxveen heeft de wijziging van bevoegd gezag weinig consequenties. Ook op het provinciaal inpassingsplan is inspraakprocedure van toepassing; deze wordt door de provincie geregeld en zal naar verwachting eind volgende week ingaan. Voorafgaand hieraan zal een publicatie verschijnen in het weekblad Hart van Holland op de gemeentelijke pagina en in de Staatscourant. Inwoners van Waddinxveen worden deze week met een brief door de provincie op de hoogte gesteld van de nieuwe situatie.

De provincie legt een nieuwe provinciale weg aan in de Zuidplas onder de naam: parallelstructuur A12. Deze nieuwe wegverbinding bestaat uit drie onderdelen:


- de Moordrechtboog (Gouweknoop); een nieuwe provinciale weg tussen knooppunt Moordrecht/A20 en de A12, nabij Waddinxveen;


- de Extra Gouwekruising; een provinciale weg van Gouda naar de Moordrechtboog, waarbij de Gouwe wordt gekruist door een brug;


- De Rottelaan; een nieuwe wegverbinding van de nieuwe aansluiting op de A12 bij Zevenhuizen / Waddinxveen richting Bleiswijk, grotendeels parallel aan de A12.



Provincie Zuid-Holland