Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 22 juni 2010

Burgemeester Bergama bezoekt Alkmaar

Van 22 juni t/m 25 juni brengt de burgemeester uit de Turkse zusterstad Bergama samen met vijf Turkse ambtenaren een bezoek aan Alkmaar. Burgemeester Bruinooge ontvangt de Turkse gasten op dinsdagavond 22 juni. Dit bezoek is een vervolg op het bezoek dat een delegatie uit Alkmaar verleden jaar bracht aan Turkije.

Het programma is erg afwisselend. Woensdag 23 juni brengt de delegatie o.a. een bezoek aan het Stadskantoor, het Oranjehuis, het Wijkservicebureau Overdie en is er een rondgang langs Turkse ondernemers in Overdie. De dag eindigt met een bezoek aan de leerlingen van het Murmelliusgymnasium, die verleden jaar op bezoek waren in Bergama.

Donderdag 24 juni organiseert de Kamer van Koophandel een bedrijfsbezoek aan de HVC en Agriport. Een rondleiding en lunch wordt verzorgd bij het AZ-stadion. De dag wordt afgesloten met een presentatie en receptie bij de Kamer van Koophandel.

De laatste dag, vrijdag 25 juni, brengt de delegatie een bezoek aan de kaasmarkt, waar de burgemeester van Bergama om 10.00 uur de kaasbel gaat luiden.