Ingezonden persbericht


Colt en EMC bieden schaalbare en flexibele beheerde opslag

In samenwerking met EMC lanceert Colt Managed Storage om bedrijven te helpen met het verminderen van risico's, het vrijmaken van resources en het focussen op groei

Amsterdam, 22 juni 2010 - Colt, één van de marktleiders op het gebied van zakelijke communicatie en IT managed services, gaat samenwerken met EMC, marktleider op het gebied van informatie-infrastructuuroplossingen. Samen brengen de bedrijven een zeer flexibele, schaalbare en kosteneffectieve Managed Storage-oplossing en verwante diensten op de markt, die zijn gericht op middelgrote en grote organisaties. Met deze samenwerking zal Colt haar positie als Europa's grootste information delivery platform verder uitbreiden.

Met Managed Storage van Colt kunnen bedrijven in heel Europa hun IT-resources snel en eenvoudig afstemmen op wat zakelijk gezien nodig is. Hierdoor worden interne middelen vrijgemaakt, zakelijke processen gestroomlijnd en nieuwe manieren van werken mogelijk gemaakt. Zo kunnen bedrijven zich richten op innovatie en het genereren van omzet.

Veel bedrijven staan voor de uitdaging om te voldoen aan steeds strengere wet- en regelgeving, waardoor het noodzakelijk is dat ze beschikken over een betrouwbaar back-up- en archiveringsbeleid. Daarnaast is er een toenemende focus op het verbeteren van zakelijke continuïteit, herstel na calamiteiten en het garanderen van essentiële gegevensbeveiliging. Volgens onderzoeksbureau IDC* is met name de toenemende hoeveelheid ongestructureerde bedrijfsgegevens - zoals documenten, e-mails, presentaties en vooral video - sterk van invloed op de vraag naar opslagruimte.

Colt biedt Managed Storage als dienst aan; deze dienst bestaat uit een combinatie van shared en dedicated opslag of op een maat aangepast dienstenpakket dat via Colt's datacenters wordt geleverd. Als onderdeel van haar portfolio 'Infrastructure as a Service'-services zal Colt de complete reeks beheerde opslagservices van EMC hier aan toevoegen. Dit zijn onder andere:
· On-site Residency Services. Hierbij worden zeer vakkundige en gespecialiseerde professionals ingezet voor bedrijfskritiek informatiebeheer en essentiële infrastructuurbehoeften.
· Remote Managed Services. Omvat de optimalisatie van informatiebeheer met intelligente externe bewaking, incidentenbeheer en dagelijks beheer, op basis van vastgelegde service-leveldoelstellingen.
· Storage Managed Services. Uitgebreid onsite beheer van opslagactiviteiten op basis van ITIL-standaarden en bewezen best practices van EMC.

De samenwerking met EMC resulteert in een combinatie van marktleidende opslagproducten met diensten en vaardigheden om die producten effectief uit te rollen en te gebruiken. Naast de toevoeging van de technologie en software van EMC zorgt de samenwerking er ook voor dat:
· Colt kan gebruikmaken van EMC's pre-sales ondersteuningsteams in EMEA, voor het opstellen van offertes en het maken van aangepaste serviceontwerpen op basis van klantspecifieke eisen;
· Colt's technische- en salesteams gecertificeerd zijn voor de oplossingen en technologie van EMC;
· Colt en EMC gezamenlijk nieuwe professionele services voor EMEA kunnen ontwikkelen, waarmee de ondersteuning en technische middelen voor eindgebruikers in die regio kunnen worden uitgebreid.

Adrian Saunders, Managing Director van Colt Managed Services, zegt: "CIO's en IT Directors staan steeds meer onder druk omdat ze kosten moeten verlagen. De bedrijfs-IT neemt resources in beslag die elders in het bedrijf nodig zijn, maar aan de andere kant zorgt IT voor het beheer van gevoelige gegevens, die de bedrijfsleiding graag onder controle wil houden. Dit is een behoorlijk dilemma voor veel organisaties. De samenwerking met EMC is gericht op bedrijven die kosten moeten besparen maar zich tegelijk bewust zijn van de noodzaak van een solide opslagbeleid."

Adrian McDonald, Senior Vice President, UK & Ireland bij EMC, zegt: "De samenwerking met Colt combineert de opslagervaring van EMC met Colt's eersteklas oplossingen voor veilige hosting en management van data. Klanten in heel Europa kunnen nu kiezen voor een beheerde-opslagoplossing en toch gebruikmaken van de marktleidende technologie van EMC. En omdat dit een managed service is met strikte SLA's, kunnen die klanten erop vertrouwen dat hun gegevens zich in goede handen bevinden, zodat zij zich kunnen bezighouden met waar ze goed in zijn: zakendoen."

Colt Managed Storage is vanaf juni 2010 verkrijgbaar.

*IDC: 'The Digital Universe Decade - Are you Ready?' May 2010.


- einde -