Ingezonden persbericht


QATAR AIRWAYS OPENT BRUSSEL OP 31 JANUARI 2011

AANKONDIGING VAN ZES NIEUWE BESTEMMINGEN

Luchtvaartmaatschappij verstevigt aanwezigheid in Europa met vluchten naar Brussel, Boedapest, Boekarest en Nice

Vluchten met bestemming Phuket en Hanoi verstevigen operaties in Azië

22 juni 2010

Parijs, FRANKRIJK - Qatar Airways kondigt het vervolg aan van zijn ontwikkelingsstrategie met de lancering van zes nieuwe bestemmingen in Europa en Azië vanaf oktober 2010.

De luchtvaartmaatschappij uit Doha zal de lanceringen spreiden over een periode van vier maanden. De eerste bestemming zal ingewijd worden op 11 oktober met dagelijkse vluchten naar Phuket ­ tweede bestemming in Thailand na Bangkok. Deze nieuwe vluchten zullen via Kuala Lumpur gaan.

Drie weken later, vanaf 1 november, zal Qatar Airways de hoofdstad van Vietnam, Hanoi, aan haar netwerk toevoegen, met vier vluchten per week via Bangkok. De maatschappij vliegt reeds naar Ho Chi Minh City, het economische centrum en de belangrijkste agglomeratie van het land. Het aantal vluchten naar Ho Chi Minh City zal ook worden opgedreven van vier vluchten per week naar één per dag.

Op 24 november zullen de Europese bestemmingen gelanceerd worden, met de introductie van de Franse stad aan de Middellandse zee Nice, met drie vluchten per week. Via Milaan zal deze nieuwe lijn de aanwezigheid van Qatar Airways in Frankrijk verstevigen. De maatschappij is reeds aanwezig in Parijs en vliegt er twee maal per dag naar Doha.

Begin 2011 komt Oost-Europa aan de beurt, met de lancering van vier vluchten per week naar Boekarest, de Roemeense hoofdstad, op 17 januari. Deze vluchten worden dan voortgezet naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Tenslotte Brussel, de stad waar het Europees Parlement gevestigd is, zal vijf maal per week bediend worden vanaf 31 januari 2011. Vandaag biedt Qatar Airways vluchten aan vanaf verschillende Europese luchthavens zoals Parijs, Frankfurt en München om maar enkele opties te noemen met verbindingsmogelijkheden bij vertrek vanuit Brussel. Met deze rechtstreekse route kunnen de Belgische reizigers meteen en in alle comfort genieten van de uitstekende services van de maatschappij die 5 sterren voor haar servicekwaliteit ontving en werd verkozen tot 'Beste Business Class Ter Wereld' in 2010 door Skytrax. Met Qatar Airways kunnen Belgen nu tot in alle uithoeken van de wereld reizen. Ook Nederlandse en Luxemburgse reizigers krijgen een nieuwe verbindingsmogelijkheid met de opening van Brussel.

De luchtvaartmaatschappij ontwikkelt en verstevigt haar netwerk met de regelmatige lancering van nieuwe routes, overal ter wereld.

Tijdens de jaarlijkse commerciële conferentie van het bedrijf, die plaatsvond in de hoofdstad Doha, heeft Akbar Al Baker, Algemeen Directeur van Qatar Airways, de grote lijnen van de ontwikkelingsstrategie meegegeven.

"Qatar Airways kent een sterke groei sinds zijn oprichting. De maatschappij heeft een stevige positionering op wereldniveau en streeft ernaar op langere termijn te blijven groeien om haar aanwezigheid in de rest van de wereld te verstevigen via de hub in Doha."

"Boedapest, Boekarest, Brussel, Nice, Hanoi en Phuket, zijn minder bediende bestemmingen en zijn dus heel interessant voor voor Qatar Airways. Wij zijn ervan overtuigd dat deze bestemmingen niet alleen nieuwe markten voorstellen, maar eveneens ons netwerk via de hub Doha nog meer beschikbaar zullen maken."

Hij voegt hier aan toe: "Het huidige netwerk en onze vloot zullen de komende jaren sterk stijgen. De Qatar Airways teams bereiden zich voor op deze uitdaging door al onze klanten de 5 sterren service aan te bieden die ze verdienen."

Qatar Airways beschikt momenteel over een moderne vloot van 84 toestellen en vliegt op 90 zakelijke en toeristische bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Zuidoost-Azië, India, het Verre Oosten en Australië. Tegen 2013 wenst de maatschappij 120 zakelijke en toeristische bestemmingen wereldwijd te bedienen, dankzij een moderne vloot van120 toestellen.

Deze week zal de maatschappij haar eerste routes naar Zuid-Amerika inwijden, op 24 juni, met vluchten naar São Paulo en Buenos Aires. Deze twee nieuwe steden voegen zich toe aan de lijst van reeds gelanceerde steden dit jaar: Bangalore, Kopenhagen, Ankara, Tokio en Barcelona.

Reservaties met vertrek uit Brussel zijn al mogelijk op www.qatarairways.com of via de telefoon op 0900 0400404 (prijs van een lokale oproep).

Over Qatar Airways
De maatschappij heeft 80 Airbussen A350, 24 Airbussen A320, 60 Boeings 787 en et 32 Boeing 777 besteld waarvan de leveringen in november 2007 zijn gestart. Ze heeft eveneens 220 jets in bestelling met een waarde van meer dan 40 miljard dollar. De luchtvaartmaatschappij is één van de klanten van de Airbus A380 "bi-super jumbo" met 5 vaststaande bestellingen waarvan de levering voorzien is vanaf 2012, zodra de nieuwe internationale luchthaven van Doha operationeel zal zijn. Bezoek voor meer informatie www.ndiaproject.com

TOEGANG TOT BEELDMATERIAAL VAN QATAR AIRWAYS:

FTP URL: ftp://ftp.qatarairways.com.qa
User Name: qrcomms
Password: O4Au2006