Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 22 juni 2010 |


1. Sturen met Kaders
Sturen met Kaders is het stelsel van afspraken dat de werkwijze regelt van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten bij het opstellen en uitwerken van beleid. De evaluatie van deze afspraken wordt besproken in de statencommissie voor Bestuur en Middelen. GS onderschrijven de hoofdlijnen van de evaluatie.

2. Oude Zoek Zundert
Om het gebied de Oude Zoek in Zundert gedeeltelijk vrij te maken van intensieve veehouderij, hebben GS ingestemd om een verplaatsingsovereenkomst aan te gaan met de eigenaar van drie IV-locaties.

3. Verordening Ruimte, fase 1
GS stellen voor de kaartlaag 'ecologische hoofdstructuur' van de Verordening ruimte, fase 1, op het gebied Moorwijk in Boxtel aan te passen. GS geven hiermee gehoor aan de motie van Provinciale Staten en leggen hun voorstel te vaststelling voor aan PS.

4. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Heusden voor de bouw van een nieuwe opslagloods, Industriepark Vliedberg 12, Vlijmen; de gemeente Eindhoven voor het verbouwen van een kantoor tot twee appartementen, Bredalaan 39 te Eindhoven.

5. Statenvragen over ongepast gedrag jagers Rucphen
GS waren niet op de hoogte van de bedreiging van een controleur van het meldpunt jachtmisstanden van de Parij voor de Dieren, omdat zij van dergelijke bedreigingen in het algemeen niet op de hoogte worden gesteld. Indien GS wel op de hoogte zijn van dergelijke misstanden, melden zij dit bij de Faunabeheereenheid Noord-Brabant. Signalen uit de samenleving en van handhavingspartners over misdragingen van de aanvrager van een jachtakte kunnen aanleiding zijn een nieuwe akte te weigeren. Dit antwoorden GS op Statenvragen van de Partij voor de Dieren.

---- --