Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Mijlpaal: miljoenste bezoeker side events Tour de France Rotterdam!

Dat de vele side events, voorafgaand aan de start van de Tour de France, een ongekend succes zijn, was al maanden duidelijk. Maar morgen wordt een gigantische mijlpaal bereikt. Dan wordt namelijk de miljoenste bezoeker ontvangen! Ook op ander gebied werden cijfers 'gescoord' waarvan een jaar geleden nog niemand durfde te dromen. Er zijn inmiddels ruim driehonderd evenementdagen geweest, er werden meer dan tweehonderd speekbeurt pakketten aangevraagd en op meer dan honderd scholen werden speciale clinics gehouden.

De side events gingen op 25 juni 2009 van start. In de lange aanloop naar Le Grand Départ van de Tour de France 2010 in Rotterdam werd begonnen met een groot aantal activiteiten en evenementen die als thema 'New Energy' hadden. Fietsen is goed voor het milieu, gezond voor de mens en ook nog eens leuk om te doen. Dát werd het uitgangspunt van een 'campagne' die er bovendien voor zorgde dat de Tourstart in Rotterdam onder ieders aandacht werd gebracht.

Er werden clinics op scholen gehouden, die door de kinderen met een dikke 8 werden gewaardeerd. Er kwamen Dikke Banden Races in alle deelgemeenten van Rotterdam voor kinderen in de leeftijdscategorie 8-12jaar.

Le Grand Départ sloot zich aan bij bestaande evenementen en festivals. Met bijvoorbeeld de Grand Départ Truck, een grote podiumwagen. Razend populair werd en is het onderdeel 'virtueel parcours', waarbij mensen vanaf elke willekeurige locatie de route van de proloog, of een deel ervan, kunnen afleggen. Een onderdeel dat er niet alleen levensecht uit ziet, maar ook zo aanvoelt. De beklimming van de Erasmusbrug gaat je dan ook letterlijk in de benen zitten. En de afdaling ervan is werkelijk een opluchting. De snelste 50 mannen, vrouwen en kinderen mogen op vrijdag 2 juli 2010, de dag voor de start van de Tour, op het echte parcours de finale rijden. Bijzonder in trek is ook de 'tijdritbak', die is gebaseerd op de welbekende wielerbak uit het programma Holland Sport. Rotterdam kreeg zijn eigen exemplaar.

Morgen, woensdag 23 juni, staat in het teken van 'Rotterdam laat open in de binnenstad'. Daar zijn de volgende side events aanwezig:
- Stadhuisplein (voor ING): Grand Départ Truck, 14.00-23.00 uur.
- Stadhuisplein (op plek van de ijsbaan): Tijdritbak, 14.00-2300 uur.
- Schouwburgplein: BMX parcours, 14.00-17.00 uur.
- Kruising lijnbaan/ korte lijnbaan: Tentjes E-biking, 14.00-17.00 uur.

De miljoenste bezoeker wordt tussen 15.00 en 16.00 uur verwacht en zal bij de Grand Départ Truck op het Stadhuisplein feestelijk worden ontvangen en gehuldigd door Bas den Hollander (directeur dienst Sport en Recreatie gemeente Rotterdam) en Wim Hoogendoorn (projectdirecteur Le Grand Départ Tour de France 2010).




Ingezonden persbericht