Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

STIR: NUsport.nl de grootste sportsite
Nieuwe multimediale topsportplatform scoort

Hoofddorp, 22 juni 2010 - De website van het begin mei gelanceerde topsportplatform NUsport was direct in de eerste maand van haar bestaan al de grootste sportsite van Nederland. NUsport.nl trok in mei 2010 volgens de officiële STIR cijfers ruim 1,7 miljoen unieke bezoekers: bijna een verdubbeling ten opzichte van april.

Het bereik van NUsport is daarmee hoger dan het bereik van alle andere sportsites zoals Telesport, AD Sportwereld, NOS sport of Voetbal International.

"We gaan voor het podium en dan uiteraard voor de hoogste trede", aldus hoofd-redacteur Richard Plugge. "Dat we direct in de eerste maand nummer 1 zijn is het bewijs dat de samenwerking met NU.nl en het nieuwe redactiemodel hun vruchten afwerpen. We zijn scherp op alle details en luisteren goed naar onze bezoekers om nog beter en groter te worden."

NUsport.nl
Op de website www.nusport.nl lees je 24/7 over vele takken van topsport uit binnen- en buitenland: nieuws, columns, live scores, video's en nog veel meer. Mede dankzij bijdragen van verslaggevers ter plaatse biedt NUsport.nl dagelijks zeer gevarieerde informatie. Momenteel is onder meer het WK Voetbal op de voet te volgen, terwijl binnenkort de Tour de France intensief verslagen zal worden. De site wordt de komende maanden verder ontwikkeld, zodat er nog meer te lezen en bekijken is over diverse takken van sport en alle sportliefhebbers op hun wenken bediend worden.

Topsportplatform NUsport
Niet alleen de website, maar ook de mobiele site en gratis iPhone app vertonen uitstekende cijfers. Zo is de gratis app inmiddels al meer dan 50.000 keer gedownload. Daarnaast is ook het wekelijkse magazine NUsport door zowel de consument als in de advertentiebranche positief ontvangen en zit er een stijgende lijn in de verkopen.

Over NUsport
Het magazine brengt wekelijks journalistieke interviews en reportages met sporters, trainers en bestuurders. Serieus en diepgravend waar het moet, luchtig en frivool waar het kan. NUsport, het tijdschrift waar journalistiek en glossy elkaar wekelijks treffen. Alles wat je wilt weten over voetbal, wielrennen, tennis, hockey, schaatsen, Formule 1 en de grootste sportevenementen vind je in NUsport.

NUsport.nl richt zich geheel op het laatste sportnieuws. Op NUsport.nl, de tweede sportsite van Nederland, komt een breed scala van sporten aan bod. Naast het nieuws zijn er uitgebreide statistieken te raadplegen en kan men er terecht voor de livestanden van de populairste sporten (schaatsen, golf, wielrennen, tennis, voetbal en autosport).

Over Sanoma Uitgevers

Sanoma Uitgevers is met bijna 75 publiekstijdschriften, 9 events, 180 websites, 15 mobiele sites en 13 apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Sanoma bereikt met alle media circa 90% van de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder (bron NOM-STIR).

Sanoma weet wat er leeft. Bij lezers van tijdschriften, bij bezoekers van sites en evenementen. Sanoma weet hoe doelgroepen denken, wat ze doen en laten. En die kennis delen we graag met onze business partners.

In 2009 haalde Sanoma Uitgevers met haar dochters een omzet van 493,2 miljoen euro. Sanoma Uitgevers maakt deel uit van Sanoma Magazines, een divisie van de Sanoma Group, een Europese mediagroep actief in verschillende mediasectoren in twintig landen.

Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl


Noot voor redacties


Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht