Ingezonden persbericht


Persbericht Kunstvereniging Diepenheim 22 juni 2010

Feestelijke aanbieding van Derde Tekeningencahier luidt mooie zomertentoonstelling Kunstvereniging Diepenheim in!

Zaterdag 19 juni is de zomertentoonstelling in Kunstvereniging Diepenheim geopend door de curator van NOG Collectie SNS Reaalfonds, Corrie van der Veen. Zij sprak haar waardering uit over de inspanningen van Kunstvereniging Diepenheim om de verwondering en beleving een zo belangrijke plaats te geven in haar gebouw, locaties in de omgeving, haar exposities en andere activiteiten. Ze heeft ook toegelicht waarom zij voor de Collectie werk van de Canadese kunstenares Shelagh Keeley heeft aangekocht; de aangekochte werken zijn momenteel ook in Kunstvereniging Diepenheim te zien. Ze kreeg uit handen van de voorzitter van Kunstvereniging Diepenheim het eerste exemplaar uitgereikt van het Derde Tekeningencahier 'een choreografie van de geest', waarin de curator van Drawing Centre Diepenheim, Arno Kramer, een essay aan het werk van Keeley wijdt.

Tentoonstelling

'Miscellanea' is de titel en de tentoonstelling met werk (vnl. tekeningen) van Shelagh Keeley, die tot en met woensdag 8 september bij Kunstvereniging Diepenheim te zien is. Bovendien exposeert ze in het Ottenhuis (een oud los hoes vlakbij het gebouw van Kunstvereniging Diepenheim) een speciaal voor die locatie gemaakte tekeningeninstallatie. Ook is er werk (foto's) van haar te zien in de zogenoemde Cultural Boxes, die geplaatst zijn aan de Raadhuisstraat in Diepenheim. In de kelder van Kunstvereniging Diepenheim zijn bovendien twee films van Shelagh Keeley te zien.

Tekenen als onderwerp

Shelagh Keeley heeft in het weekend van 12 en 13 juni een succesvolle masterclass gegeven aan ongeveer 15 kunstenaars. In juli en september wordt in Kunstvereniging Diepenheim nog meer aandacht aan tekenen als kunstvorm gegeven door middel van tweegesprekken, die steeds vooraf worden gegaan door een rondleiding door de tentoonstelling door de curator van Drawing Centre Diepenheim, Arno Kramer: zo 4 juli en zo 5 september, steeds om 15.00 uur.
4 juli: tweegesprek tussen Arno Kramer en Alex de Vries (auteur en adviseur kunst en cultuur) 5 september: tweegesprek tussen Alex de vries en Corrie van der Veen (curator NOG Collectie SNS Reaalfonds). Entree: ¤ 2,50, leden KvD ¤ 1,50.

Het (Tweede) en Derde Tekeningenachier zijn verkrijgbaar bij Kunstvereniging Diepenheim; het Eerste tekeningencahier is inmiddels uitverkocht. Bovendien is er een multiple (oplage: 10 exemplaren) van Shelagh Keeley te koop. Tekeningencahier ¤ 10,-, leden KvD ¤ 5, 5,-; Multiple ¤ 250,-, leden KvD ¤ 200,-

Kunstvereniging Diepenheim, Grotestraat 17, Diepenheim Op maandag gesloten