Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 152 MG
Datum: 21 juni 2010

Lokale Energie Ferwerderadeel krijgt steun van de provincie

Het fonds Lokale Energie Ferwerderadeel (LEF) loopt voorop bij het stimuleren van lokale energieproductie. Door haar aanpak en unieke samenwerking verdient ze de steun van de provincie. De kennis uit dit project wordt gedeeld met andere overheden. Zo kan iedereen leren van LEF. De provincie steunt het fonds met 50.000.

Het fonds van Ferwerderadeel voor lokale energieproductie past goed in het streven van de provincie. Niet alleen staat het fonds dicht bij de mensen, de opbrengsten uit de initiatieven vloeien ook weer terug naar de gemeenschap. LEF steunt initiatieven die bijdragen aan de productie van duurzame energie, een schoon milieu, besparing van energie, werkgelegenheid en voldoende rendement opleveren.

Gedeputeerde Hans Konst: "LEF hat yn dit ferban in dûbele betsjutting. As yn in gemeente dy't foarop rinne wol. En as lokaal enerzjyfûns. Ik bin der yn alle fallen tige wiis mei. De provinsje hat mear fan soksoarte fan plannen nedich. Wy sille se stypje as se like goed binne as LEF."

Uit de al opgestarte initiatieven blijkt dat de inwoners en bedrijven van Ferwerderadeel al warm lopen voor warmtekrachtkoppelingen, mestvergisters, houtkachels en zonnepanelen.




Provincie Friesland