Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders en bijgaand een persbericht:


1 Ontwerpbestemmingsplan ROC locatie Amazonedreef Het college van Utrecht heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan voor de ontwikkeling van de voormalige locatie van het ROC aan de Amazonedreef 110. Dit plan maakt de bouw van honderd appartementen mogelijk. Ook is er ruimte voor bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, een sportschool en medische instanties op de begane grond van het gebouw. Het plan wordt 28 juli gepubliceerd en ligt vanaf 29 juli ter inzage. Gedurende zes weken is het mogelijk om reacties in de vorm van zienswijzen in te dienen. Daarna stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan vast en wordt de bouwvergunning verleend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48.


2 Startdocument Oudegeinlaan vastgesteld
Woningcorporatie Portaal wil het complex huurwoningen aan de Oudegeinlaan slopen en vervangen door nieuwbouw. De huidige woningen zijn volgens Portaal bouw- en woontechnisch sterk verouderd. De gemeente wil onderzoeken of dit haalbaar en wenselijk is. Daarbij wordt nadrukkelijk ook de afweging sloop/nieuwbouw of renovatie van (delen van) het complex betrokken. Dit heeft het college vandaag besloten. In samenwerking met Portaal wordt in de 2e helft van 2010 een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Vanaf begin 2011 zullen de randvoorwaarden en uitgangspunten van de gemeente voor dit initiatief verder worden uitgewerkt. Bewoners zullen hierbij ook betrokken worden en worden daarvoor apart benaderd.