Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Pampers lanceert grootste productinnovatie in 25 jaar Nieuwe kern zorgt voor snelle vochtabsorptie

Rotterdam, dinsdag 22 juni - Vandaag introduceert Pampers na jaren van intensief onderzoek haar innovatieve luiertechnologie: DryMax. De nieuwe kern zorgt voor snelle vochtabsorptie en maakt de nieuwe Pampers luier met DryMax technologie de droogste Pampers luier ooit. Deze technologie leidt bovendien tot minder materiaalgebruik, waardoor de DryMax luier 20% dunner is en baby's meer bewegingsvrijheid en comfort geeft. Deze DryMax technologie wordt toegepast op de Pampers Active Fit lijn. Met deze introductie, de grootste productinnovatie van Pampers in 25 jaar, is een nieuwe generatie luiers geboren.

DryMax technologie
De innovatieve technologie is onderscheidend door de nieuwe kern in de luier. Deze nieuwe absorberende kern komt tot stand door een nieuw productieproces dat het verbeterde absorberende materiaal op zijn plaats houdt, zonder dat hier papierpulp voor nodig is. Pampers kan daarom de papierpulp uit de kern van de luiers weglaten. Het resultaat is een nieuwe luier die 20% dunner is dan vorige versies van Active Fit en zo nog meer comfort biedt, maar wel nog steeds dezelfde soort materialen bevat en uitmuntende absorberende eigenschappen heeft.

Geschiedenis van Innovatie
Pampers heeft als missie het bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van baby's. Daarom probeert Pampers steeds haar luiers te verbeteren door middel van innovatie. De eerste papieren wegwerp luier werd in 1961 door Pampers geĂŻntroduceerd en daarna heeft Pampers een leidende rol gehad bij de innovatie van luiers. De nieuwe DryMax technologie voor optimaal comfort en droogheid komt dan ook voort uit een 40-jarige geschiedenis van innovatie door Pampers.


- EINDE PERSBERICHT -