Politie Zeeland


---


W-1148-2010 Winkeldiefstal, Middelburg
Dinsdag rond 14.00 uur werd op de Schroeweg in Middelburg een 35-jarige Middelburger aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.
De man wordt ervan verdacht bij diverse parfumerieën / drogisterijen steeds voor enkele honderden euro's aan cosmetica en parfums te hebben gestolen. Hij is in verzekering gesteld en zit in Torentijd. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

W-1149-2010 Aanrijding bij Ritthem
Op de Europaweg Zuid bij Ritthem raakte dinsdag omstreeks 16.30 uur een 23-jarige man uit Goes bij een verkeersongeval gewond aan zijn arm.
De chauffeur van een bedrijfsbusje, een 20-jarige man uit Goes, reed tegen een geparkeerde vrachtwagencombinatie. Deze combinatie, met een 51-jarige man uit Mülheim an der Ruhr, stond geparkeerd op een parkeervak ter hoogte van de kerncentrale. De bedrijfsbus raakte de achterkant van de vrachtwagen. Daardoor raakte de arm van de 23-jarige man, die naast de bestuurder zat en zijn arm door het geopende raam had, bekneld en liep een zware kwetsuur op. Brandweer ambulances en een traumaheli kwamen ter plaatse. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in zijn woonplaats gebracht. In de bedrijfsbus zat nog een persoon; deze bleef ongedeerd.

W-1150-2010 Rijbewijs ingenomen, Ritthem
Op de Sloeweg Noord bij Ritthem werd dinsdag rond 18.15 uur het rijbewijs ingenomen van een 27-jarige man uit Harelbeke (B).
De man reed in zijn auto over de Sloeweg Noord met een snelheid van 156 km/h; op deze weg geldt een maximumsnelheid van 100 km/h.

Z-1151-2010 Fietser gewond, Axel
In de Walstraat in Axel raakte dinsdag omstreeks 16.00 uur een 59-jarige man uit Axel gewond.
De man fietste vanaf de Markt door de Walstraat, waar hij werd ingehaald door een rode auto met een vrouw achter het stuur. Zelf moest hij uitwijken voor een geparkeerde auto. Nadat hij deze had gepasseerd en nog niet naar rechts was gegaan, werd hij zelf ingehaald door een donkere auto en aangereden. De bestuurder van deze auto is doorgereden. De fietser raakte gewond aan zijn schouder, voet en handen.
De politie verzoekt de bestuurder van de donkere auto zich te melden. Ook de bestuurster van de rode auto en eventuele andere getuigen worden verzocht contact op te nemen en te bellen naar 0900-8844.

O-1152-2010 Vernieling aan kunstwerk, Wilhelminadorp
Dinsdag werden vernielingen gepleegd aan een kunstwerk, wat in en wei aan de Kooiweg in Wilhelminadorp staat.
In het kunstwerk, voorstellende een bromtol van ruim 2 meter hoog en breed, werden enkele deuken getrapt; er is geen schadebedrag bekend.

|                                                         | |
|                                                         | |




Politie Zeeland