Ingezonden persbericht

Voorstellingen ITs Festival Amsterdam ook geprogrammeerd in Iran, Turkije, Italië en Spanje

Amsterdam, 29 april 2010 - International Theatre School Festival Amsterdam, hét festival voor afstuderende podiumkunstenaars, zet zich actief in om jonge theatermakers en dansers uit Europa en de rest van de wereld aan elkaar te koppelen. In april en mei vertrekken verschillende jonge makers naar Teheran, Istanbul, Rome en Bilbao om daar hun voorstelling te spelen. Met dit actieve internationale beleid stimuleert ITs Festival Amsterdam de artistieke kruisbestuiving onderling van de jonge makers en vergroot het de kans op werkgelegenheid van de net afgestudeerden.

Phi Nguyen, vorig jaar afgestudeerd aan ArtEZ Toneelschool, speelt zijn voorstelling TO Phi OR NOT TO Phi op het IIFUT Festival in Teheran (Iran) en op het Roma Teatro Festival in Rome (Italië). Ook afstuderend mimespeler Øystein S. Johansen gaat naar Teheran, hij speelt daar zijn afstudeervoorstelling Are you there?, die in juni te zien is in Amsterdam. ACT Festival in Bilbao (Spanje) heeft haar oog laten vallen op de voorstelling Lu Carmella van Shani Mor. Daarnaast heeft het ACT Festival, tevens partner van ITs binnen het project International Young Makers Exchange, zes Nederlandse dansvoorstellingen geprogrammeerd .

ITs Festival Amsterdam is het springplank festival voor jonge, afstuderende podiumkunstenaars. Van 22 t/m 30 juni 2010 zijn vele unieke producties te zien op een tiental Amsterdamse podia, aangevuld met een gevarieerd randprogramma met nagesprekken, workshops, talkshows en afterparties.

Het definitieve programma wordt half mei 2010 bekend gemaakt op: www.itsfestivalamsterdam.com



Ingezonden persbericht