Gemeente Heemskerk


vrijdag, 18 juni 2010

Maak je eigen zonnebloem op zonne-energie op Dierendorp

Nog eventjes en dan is de officiële zomer begonnen! Op Dierendorp beginnen we alvast met het thema `zon'. Woensdagmiddag 23 juni staat Dierendorp dan ook geheel in het teken van zonne-energie. Op deze woensdagmiddag leer je alles over zonne-energie en bouw je daarna je eigen zonnebloem die kan draaien op zonne-energie!

De zon is een enorme bron van energie. Alle mensen, dieren en planten hebben de zon nodig om te bestaan. Het bouwpakketje met de zonnebloem die je deze middag gaat maken, gaat zelfs draaien als hij in de zon staat, dankzij een echt werkende zonnecel met motortje. De activiteit start 23 juni om 14.00 uur en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Deelname is gratis, opgave voor deze activiteit is gewenst via idekker@remove-this.milieudienst-ijmond.nl of 0251-263841. Er zijn namelijk een beperkt aantal bouwpakketjes beschikbaar.

De bouwpakketjes zijn gekocht via Pico Sol. Pico Sol ondersteunt de realisatie van zonnestroomprojecten bij scholen, dorpen, ziekenhuizen en weeshuizen in ontwikkelingslanden met kennis en geld. Kijk voor meer informatie op www.picosol.nl.

Fotowedstrijd
Tevens kun je nog meedoen aan onze fotowedstrijd over landbouwhuisdieren! Fotografeer je mooiste landbouwhuisdier en stuur je foto op vóór 4 juli 2010. De mooiste foto's worden in het najaar tentoongesteld in het NME centrum Dierendorp. Analoge foto's kun je opsturen naar Kinderboerderij Dierendorp, Postbus 1, 1960 AA Heemskerk o.v.v. fotowedstrijd. Digitale foto's kun je opsturen naar dierendorp@remove-this.heemskerk.nl o.v.v. fotowedstrijd. Vermeld bij de foto je naam, leeftijd en adres en maak kans op een leuke prijs!

Het NME centrum Dierendorp organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen en inwoners van Heemskerk en omgeving. Voor scholen zijn er leskisten te leen. Ook zijn er geregeld tentoonstellingen te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmewijzer.nl of www.dierendorpheemskerk.nl. Dierendorp is gevestigd aan de Vrijburglaan 1 in Heemskerk.

---