Gemeente Oldambt


Start bouw Brede School Midwolda Oostwold

Het is zo ver. De bouw van De Brede School Midwolda Oostwold is maandag 21 juni officieel van start gegaan. Wethouders Bard Boon, Be Zwiers en de oud-wethouder Anne Marie Knottnerus markeerden de start van de bouw door een groot bouwbord te onthullen. Het feestelijke moment werd bijgewoond door vertegenwoordigers van alle organisaties die straks gaan samenwerken in de Brede School. Uiteraard waren ook direct omwonenden aanwezig.

Planning
In de afgelopen periode is er hard gewerkt om de bouw van de Brede School te kunnen starten. In het ontwerp zijn de puntjes op de i gezet en er is een zorgvuldige aanbestedingsprocedure doorlopen. De bouwplannen zijn door Grunstra Architecten Groep uitgewerkt en VDR Bouwgroep uit Deventer is samen met installateur Harwig uit Groningen op 21 juni jl. officieel begonnen met de bouw.
Als het allemaal goed gaat kan nog voor de zomervakantie van 2011 de bouw worden afgerond en kunnen alle gebruikers alvast gaan verhuizen, zodat het schooljaar 2011/2012 gestart kan worden in de nieuwe accommodatie.

Brede School multifunctionele accommodatie
De Brede School aan de Huningaweg tussen Midwolda en Oostwold wordt een bijzondere voorziening aan de rand van het Oldambtmeer. In de Brede School vinden niet alleen de basisscholen uit de dorpen onderdak. Ook de peuterspeelzaal, de bibliotheek, de kinderopvang en buitenschoolse opvang, de steunstee, het Bestuursbureau Openbaar Onderwijs en een sporthal gaan onderdeel uitmaken van de Brede School. Kortom een multifunctionele accommodatie waarin onderwijs, welzijn, sport, zorg en cultuur wordt
samengebracht.