Kameroen-Nederland: 0-2 volgens Totospelers

23/06/2010 14:02

De Lotto

Rijswijk, 23 juni 2010 - Nederland heeft nog maar twee voetbalwedstrijden achter de rug en is al verzekerd van een plaats in de achtste finale. Voor de wedstrijd Kameroen-Nederland voorspelt de Totospeler winst voor Nederland. Maar liefst 90% verwacht dat Nederland ook zijn derde en laatste wedstrijd in Groep E van het WK voetbal 2010 wint. De meest voorspelde uitslag is 0-2 met 18,6%.

Van de Totospelers voorspelt 90% dat Nederland gaat winnen en 7% denkt dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Nederland heeft tot nu toe nog geen tegendoelpunt hoeven incasseren. Dit is in de voorspellingen van de Totospelers duidelijk terug te zien.

Op de eerste plaats staat met 18,6% een voorspelling van 0-2. Op de tweede plaats met 13% 0-1 en op de derde plaats met 12,3% 0-3. Deze voorspellingen zijn niet zo verwonderlijk omdat na 16 WK- wedstrijden het gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd op slechts 1,56 per duel staat. Een historisch dieptepunt van het WK voetbal 2010. Ter vergelijking, tijdens het WK van 2006 in Duitsland, was het gemiddelde na 16 wedstrijden 2,25 doelpunten.

Onderlinge ontmoetingen

Nederland en Kameroen speelden in het verleden twee vriendschappelijke duels tegen elkaar. Beide wedstrijden waren ter voorbereiding op een WK en schaars aan doelpunten. De eerste was op 27 mei 1998 in het Gelredome in Arnhem. Deze wedstrijd eindigde in 0-0 gelijkspel. Op 27 mei 2006 won Nederland in de Kuip met 1-0 van Kameroen.

Kameroen

Voor Kameroen is dit de zesde keer dat ze meedoen aan een WK. Bij vijf van deze zes, werd Kameroen tijdens de eerste ronde uitgeschakeld. Alleen in 1990 bereikte Kameroen de kwartfinales. Desondanks is Kameroen één van de meest succesvolle Afrikaanse landen. Maar liefst vier keer heeft Kameroen de Afrika Cup gewonnen, waarvan de laatste in 2002.

Toto spelen

Men kan met Toto op de wedstrijd Kameroen - Nederland inzetten tot en met donderdag 24 juni 20:25 uur. Toto spelen kan via www.toto.nl of in bijna alle tabak- en gemakwinkels in Nederland.

Iedereen wint met Toto

Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.