Ingezonden persbericht

Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

100 jaar Fokker sinds eerste vlucht:

Fokker 100 vliegt naar Aviodrome in Lelystad

Op woensdagmiddag 23 juni verwacht het familieluchtvaartpark Aviodrome een nieuwe en heel bijzondere aanvulling op de collectie. Tussen half twee en twee uur landt een Fokker 100 passagiersvliegtuig. De Fokker 100 is het toonbeeld van Hollands luchtvaartglorie. Tot enkele maanden geleden vloog dit vliegtuig van Nederlands fabricaat nog bij KLM Cityhopper.

De Aviodrome op de luchthaven Lelystad heeft de grootste collectie historische Fokkervliegtuigen ter wereld. De Fokker 100 is het grootste vliegtuig dat de Nederlandse vliegtuigenfabriek in zijn geschiedenis heeft gebouwd. Die geschiedenis begon een eeuw geleden, met de vlucht van de Fokker Spin in 1910. Haast symbolisch komt precies 100 jaar later een Fokker 100 naar het museum waar ook die allereerste Fokker Spin staat...!

Afscheid...
De Fokker 100 werd gebouwd in de periode van 1986 tot 1996. In deze jaren zijn er 277 exemplaren gebouwd. KLM Cityhopper (KLC) neemt nu geleidelijk afscheid van de Fokker 100's uit de vloot. Inmiddels zijn 15 toestellen uitgefaseerd en vliegen er nog 5. De oudste KLC Fokker 100 - de PH-OFA - krijgt niets minder dan het eeuwig leven. KLM Cityhopper doneert dit vliegtuig aan het luchtvaart-themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad. Daar zal het Fokker vliegtuig nog lang te zien zijn. Het luchtvaart-themapark Aviodrome aasde al lang op dit hoogtepunt uit de Nederlandse luchtvaarthistorie en is erg gelukkig met deze bijzondere gift van de AIR FRANCE KLM Groep.

Landing bij Aviodrome
De Fokker 100 met registratie PH-OFA wordt nu op woensdagmiddag 23 juni overgevlogen van Schiphol naar de Aviodrome op de luchthaven Lelystad, maar alleen bij goede weersomstandigheden. Uitwijkdata zijn 24 en 29 juni. Iedereen is welkom om de laatste landing en de aankomst van dit vliegtuig bij de Aviodrome mee te beleven. Meer informatie is te vinden op www.aviodrome.nl en via tel. 0320-289840. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven in Lelystad is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Aviodrome is alleen op maandagen gesloten, met uitzondering van de maandagen tijdens alle schoolvakanties.