Kingston Digital gaat samenwerking aan met BlockMaster voor USB-beveiliging Relatie verbetert beveiliging van zakelijke flash-media en biedt grotere beschikbaarheid van beveiligde USB-drives

Amsterdam, 23 juni 2010 - Kingston Digital Europe Ltd, een onderdeel van Kingston Technology Company, Inc., 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, is een samenwerking aangegaan met beveiligingsbedrijf BlockMaster. Hierdoor wordt de beschikbaarheid van centraal beheerde USB-drives verbeterd waardoor het gemakkelijker wordt om informatie die regelmatig verplaatst wordt te beschermen. De samenwerking versterkt de positie van beide bedrijven op de markt voor beveiligde USB-drives.

"Kingston is op zoek gegaan naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in USB-beheersoftware omdat verschillende klanten interesse getoond hebben in beveiligde USB-beheeroplossingen", zegt Erik Vink, business development manager Nederland bij Kingston Technology. "Na een gedegen marktverkenning is Kingston tot de conclusie gekomen dat BlockMaster de beste keuze is. We hebben er vertrouwen in dat de samenwerking het delen en de ontwikkeling van de benodigde technologie zal bevorderen. Hierdoor kunnen we onze zakelijke klanten voorzien van USB-producten met vooruitstrevend beveiligingsbeheer."

BlockMaster® staat bekend om zijn USB-beveiligingsoplossingen, waaronder de gecentraliseerde USB-beheersoftware SafeConsole®. Deze biedt organisaties de mogelijkheid om op afstand USB-drives te beheren. Organisaties kunnen wachtwoorden resetten, wachtwoordbeleid configureren en audits voor complianceprocedures activeren. Door deze samenwerking kan Kingston zijn klanten voorzien van een centraal beheerbare versie van zijn DataTraveler Vault - Privacy Edition waarbij BlockMaster's technologie volledige controle over de USB-drives biedt.

"BlockMaster heeft diverse strategieën overwogen om het bereik van zijn SafeConsole-product uit te breiden in alle markten. We concludeerden, net als Kingston, dat een samenwerking de meest effectieve benadering zou zijn", zegt Daniel Östner, CEO bij BlockMaster. "Kingston stond bovenaan onze lijst vanwege hun sterke internationale vertegenwoordiging. We vertrouwen erop dat de samenwerking grote toegevoegde waarde en invloed zal hebben op de markt aangezien het beheer van beveiligde USB-drives toegankelijk wordt voor een grotere groep organisaties. Het bevordert eveneens een nieuw niveau in USB-beveiliging. Dit is belangrijk aangezien werknemers mobieler worden en zakelijke informatie steeds vaker buiten de veiligheid van het zakelijke netwerk vervoerd wordt."

Toekomstige plannen omvatten het uitrollen van een versie van Kingston's DataTraveler Vault - Privacy Edition dat beheer via BlackMaster's SafeConsole server software nodig heeft om de drive te activeren. Dit product beantwoordt aan de strengste veiligheidseisen in de markt en garandeert dat de drive niet functioneert als hij niet beheerd wordt. De introductie van dit product staat gepland voor het derde kwartaal van 2010.

De samenwerking is niet van invloed op het huidige aanbod aan BlockMaster-producten. Ondanks de ontwikkeling die de samenwerking zal bevorderen, zal BlockMaster zich blijven richten op de ontwikkeling en distributie van zijn SafeStick®-technolgie en het beheerplatform SafeConsole. Kingston Technology blijft zich toeleggen op zijn belangrijkste competentie op dit gebied; de ontwikkeling en distributie van veilige USB-drives.

Kijk voor meer informatie op http://www.blockmastersecurity.com of http://www.kingston.com/europe.