Politie Twente

Twee jongens gehoord inzake voetbalongeregeldheden Vroomshoop
Naar aanleiding van een onderzoek dat de politie heeft ingesteld na de onregelmatigheden in Vroomshoop na afloop van de voetbalwedstrijd Nederland-Japan, zijn twee jongens als verdachte gehoord. De jongens hebben zich baldadig gedragen door ondermeer over een auto te lopen.

Een 14-jarige jongen uit Vroomshoop is woensdagmiddag 23 juni gehoord. De ouders van deze jongen zijn hiervan in kennis gesteld. De Jeugdofficier van Justitie beslist woensdag 30 juni of en welke straf de jongen krijgt.

Een 18-jarige jongen uit Daarlerveen zal donderdag 24 juni worden gehoord. Ook zijn ouders zijn hiervan in kennis gesteld. Ook hier zal de Officier van Justitie bepalen of de jongen bestraft wordt voor zijn gedrag.

Donderdagavond 24 juni, tijdens en na de wedstrijd Nederland-Kameroen, houdt de politie in Twenterand extra toezicht, ondermeer met een cameravoertuig. Daarnaast zorgt de gemeente Twenterand voor voldoende beschikbaarheid voor eventuele omleidingen en wegafzettingen.

Het WK moet een feestje zijn, ook in Twenterand. Een uurtje op de rotonde uiting geven aan emoties wordt geaccepteerd, maar bij eventuele ongeregeldheden of excessen zal worden opgetreden. (2010055056)



Politie Twente