Milieudienst Rijnmond

Voorlichtingsmiddag Evaluatie veiligheidsrapport 24 juni 2010

24.06.2010
13:30 - 17:00
EIC Rozenburg

In artikel 14 van het Besluit Risico Zware Ongevallen (Brzo) is aangegeven dat een bedrijf, dat een veiligheidsrapport moet opstellen `dit veiligheidsrapport tenminste eenmaal per vijf jaar evalueert en daarna onverwijld een bijgewerkt veiligheidsrapport aan het bevoegd gezag zendt'. In februari 2011 moeten ongeveer 40 veiligheidsrapporten worden geëvalueerd en zo nodig bijgewerkt.

Om bedrijven daarbij te ondersteunen, organiseren de gezamenlijke overheden in samenwerking met Deltalinqs een voorlichtingsmiddag. Deze voorlichting is in het bijzonder nuttig omdat in de afgelopen vijf jaar ontwikkelingen plaatsvonden, waarvan verwacht wordt dat die in het veiligheidsrapport worden verwerkt.

De bijeenkomst wordt op 24 juni van 13.30 uur tot 17.00 uur gehouden in het EIC in Rozenburg.

Alle bedrijven in de provincie Zuid-Holland die verplicht zijn een veiligheidsrapport in te dienen, worden schriftelijk uitgenodigd. Ook bedrijven die op dit moment nog geen evaluatie van het veiligheidsrapport hoeven in te dienen zijn welkom. De middag staat uitsluitend open voor de betrokken overheden en bedrijven.

Contactpersoon Robert Mout Coördinator VCEB Haven en Industrie DCMR, telefoon 010 246 8439