Gemeente Barneveld


Verkeersmaatregelen Rijksweg en Hoevelakenseweg in Terschuur

Op donderdag 24 juni organiseert de gemeente een inloopavond om de plannen voor verkeersmaatregelen op de Rijksweg en de Hoevelakenseweg ter weerszijden van Terschuur nader toe te lichten. Geïnteresseerden kunnen tussen 18.30 en 20.00 uur binnenlopen in dorpshuis De Belleman om kennis te nemen van de plannen en vragen te stellen. U bent van harte welkom.

De verkeerssituatie

In het kader van het verkeerplan Zwartebroek - Terschuur zijn op de route Rijksweg/Hoevelakenseweg al diverse verkeersmaatregelen genomen om het aantal ongevallen terug te dringen:

* Binnen de bebouwde kom van Terschuur zijn verkeersplateaus, rode stroken en gedeelte 30 km/uur aangebracht.

* Buiten de bebouwde kom tussen de bocht Palmpol en de komgrens van Terschuur een maximum snelheid van 60 km/uur
* Buiten de bebouwde kom valkbij de rotonde met de Zelderseweg ter hoogte van de inritten naar museum en restaurant is een 60 km/uur ingesteld. De verkeerssituatie op de overige gedeelten van de beide wegen noopt tot aanvullende maatregelen om de inrichting van de weg in overeenstemming met de wegfunctie te krijgen. En daarmee tegelijkertijd de weg minder aantrekkelijk te maken voor sluipverkeer en het aantal (ernstige) ongevallen terug te brengen.

De voorgestelde verkeersmaatregelen

De gemeente Barneveld is van plan om de volgende verkeersmaatregelen uit te voeren:

* Op de Hoevelakenseweg tussen de gemeentegrens met Nijkerk en de bebouwde komgrens van Terschuur worden meerdere verkeersplateaus aangebracht en een maximum snelheid van 60 km/uur ingesteld.
* Op de Rijksweg tussen de inritten van het museum en het restaurant en de bocht Palmpol wordt de weg heringericht volgens de Richtlijn Essentiële Herkenbaarheidskenmerken waarbij de bushaltes ingericht worden volgens de nieuwste toegankelijkheidseisen. De maximumsnelheid blijft 80 km/uur op dit weggedeelte. Deze inrichting helpt om de weg zo in te richten dat weggebruikers direct weten wat van hen verwacht wordt.

De inloopavond

De gemeente wil haar plannen graag toelichten op een inloopavond. Geïnteresseerden kunnen tussen 18.30 en 20.00 uur binnenlopen om de plannen te bekijken en vragen te stellen. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en indien gewenst de plannen toe te lichten. U bent op 24 juni 2010 welkom in dorpshuis De Belleman, Eendrachtstraat 97 in Zwartebroek.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl