Gemeente Someren


Mantel-Uit-Dag in Asten en Someren

Op 24 juni a.s. organiseren de steunpunten Mantelzorg in Asten en Someren in samenwerking met mantelzorgers een dagje uit voor mantelzorgers. Er wordt een fietstocht georganiseerd naar Den Berk in Asten-Heusden.

Ontspanning en ontmoeting

Mantelzorgers hebben vaak hun handen vol aan hun taak als mantelzorger. Tijd voor ontspanning en ontmoeting met andere mantelzorgers is er niet of nauwelijks. Vanuit mantelzorgers is de vraag gekomen om ontspannende activiteiten te organiseren. Het steunpunt is met deze vraag aan de slag gegaan en op 24 juni a.s. staat de eerste activiteit op het programma; een fietstocht naar Den Berk in Asten-Heusden.

Deze activiteit heeft een dubbel doel. Als eerste een ontspannende middag waarbij volop ruimte is om met andere mantelzorgers te spreken. Als tweede een kennismaking met Den Berk. Eventueel een mogelijkheid om dichtbij huis toch even helemaal weg te kunnen zijn maar toch ruimte te hebben om zorg te bieden.

Den Berk

Den Berk is een vakantiecomplex dat is ontstaan op een voormalige melkveebedrijf. Het complex bestaat uit ruime luxe appartementen speciaal geschikt voor mensen met een beperking. De woningen zijn van alle gemakken voorzien waardoor het mogelijkheden biedt voor verzorging. Op het complex zijn 2 appartementen geschikt voor max. 6 personen en 4 appartementen geschikt voor max. 4 personen gelegen.

Voor de deelnemers aan de fietstocht wordt een rondleiding georganiseerd en wordt er een kopje koffie geschonken. De kosten bedragen EUR 3,- p.p.

Aanmelden

Als u mee wilt fietsen, meld u dan aan bij het steunpunt mantelzorg Someren. Bereikbaar via 0493-441235 m.lenders@oniswelzijn.nl

Laatst gewijzigd: 15 juni 2010

---