Gemeente Almere

Tentoonstelling Veilig in Almere

24-06-2010 | Start: 17:00 | Eind: 19:00 | Locatie: C-passage van het Stadhuis

Stadsarchief Almere en het Nederlands Politiemuseum nodigen u uit voor de opening van de tentoonstelling in aanwezigheid van burgemeester Annemarie Jorritsma.

Veiligheid is een hot issue. Het onderwerp raakt iedereen, jong en oud en bestrijkt uiteenlopende terreinen. In het verkeer, bij woningbouw, in de winkelstraat en achter de voordeur: veiligheid heeft vele gedaanten.

Stadsarchief Almere en het Nederlands Politiemuseum wijden een tentoonstelling en een publicatie aan dit actuele onderwerp. Toegesneden op de stad Almere, waar het veiligheidsdenken - net als elders in Nederland - heeft postgevat.

Het Stadsarchief vroeg diverse betrokken Almeerders naar de veiligheidssituatie toen en nu, met als resultaat tien duo-interviews over veiligheid(sgevoel) in Almere. In de tentoonstelling zijn fragmenten uit die gesprekken gecombineerd met portretten van de geïnterviewden, foto's uit de Stadsarchiefcollectie en voorwerpen uit het Politiemuseum. Wie kent nog het Anti-vandalismelied? Het Ultralichte Motorrijwiel? De autogordeljurk van Sheila de Vries?

Publicatie
Tijdens de opening wordt de publicatie Veilig in Almere gepresenteerd, waarin de complete interviews zijn gebundeld samen met een gesprek tussen hoogleraren Hans Boutellier (Veiligheid en Burgerschap, VU) en James Kennedy (Nederlandse Geschiedenis, UvA).