Politie Rotterdam Rijnmond

weer open voor publiek

Politiebureau Zuidplein weer open voor publiek

Datum publicatie: 23-06-2010 15:32


27135_1.jpg Politiebureau Zuidplein heeft vanaf morgen donderdag 24 juni weer een publieksfunctie. Het politbureau is klaar voor toekomst, met ruime openingstijden en voldoende gelegenheid om aangifte te kunnen doen. Een modern bureau waar een we hoog service niveau kunnen bieden.

Na twee jaar gesloten te zijn voor nieuwbouw en renovatie van het politiebureau, komt daar morgen een einde aan. Een officiële opening van het bureau zal pas in het najaar plaatsvinden.

Het nieuwe politiebureau van zes bouwlagen beslaat 6.100 vierkante meter vloeroppervlak en is daardoor ruim tweemaal zo groot als voorheen. In het politiebureau worden de afdelingen Intake & Service, Directe Hulpverlening, Opsporing en de Districtsleiding ondergebracht. Binnen nu en ongeveer twee maanden zij hun intrek nemen in het nieuwe politiebureau. In totaal is er ruimte voor ongeveer 235 medewerkers. Op de begane grond bevindt zich een grote publiekshal met een aangiftebalie en vijf aangifteruimtes. Daarnaast hebben we een nieuwe arrestantenafdeling van 22 cellen.

Openingstijden
Het politiebureau zal zeven dagen per week geopend zijn van 08.00 uur tot 22.00 uur.

Sluiting publieksfunctie politiebureau Slinge
Door de opening van het nieuwe politiebureau Zuidplein, is de publieksfunctie van politiebureau Slinge gesloten. Het wijkteam Zuidwijk-Pendrecht blijft wel gewoon werken vanuit dit politiebureau. Hiermee zijn we terug gegaan naar de oude situatie, voor de sloop van politiebureau Zuidplein.

Nieuwe mogelijkheden van aangifte doen
Op onze vernieuwde internetsite kunnen burgers ook terecht om aangifte te doen en eventueel vragen te stellen aan bijvoorbeeld de buurtagent. Sinds kort bieden we een uitgebreidere mogelijkheid van online aangifte doen. Kijk voor meer informatie op http://www.politie-rijnmond.nl. Daarnaast kan er ook gewoon nog steeds telefonische aangifte worden gedaan. Daarvoor kan men contact opnemen het Poli-tie Service Center op nummer 0900-8844 (lokaal tarief).