Gemeente Bergambacht


Goedgekeurde jaarrekning 2009

---

Bergambacht, 23 juni 2010.

De gemeente Bergambacht heeft de jaarrekening 2009 afgesloten met een positief saldo. De accountant heeft de jaarrekening 2009 uitgebreid doorgelicht. Hierbij is gekeken naar de getrouwheid (de cijfers) en de rechtmatigheid (de processen). Over beide onderdelen heeft de gemeente Bergambacht een positief oordeel gekregen.
De accountant heeft ook dit jaar weer vastgesteld dat de gemeente Bergambacht in control is. Dat betekent dat er binnen de organisatie voldoende waarborgen zijn die ervoor zorgen dat gemeenschapsgelden goed worden besteed.

De jaarrekening geeft een positief saldo van 349.670. Dit is exclusief de budgetten die zijn doorgeschoven naar de begroting van 2010. Dit omdat de werkzaamheden wel zijn gestart maar nog niet volledig zijn uitgevoerd in 2009.

Het college van B&W heeft tijdens de raadsvergadering van 22 juni 2010 een toelichting gegeven over de bereikte resultaten en de vragen van de raadsfracties beantwoord. Vastgesteld is dat in 2009 veel werk is verzet. De plannen uit de structuurvisie Beleef Bergambacht zijn in volle gang. In september wordt de raad per project uitgebreid geïnformeerd.

Vorig jaar heeft de raad suggesties gegeven ter verbetering van de leesbaarheid van de jaarrekening. Dit is gelukt, aldus de complimenten van de raad. De jaarrekening en het rapport van bevindingen van de accountant zijn te raadplegen via deze website onder Bestuur&Organisatie/bestuurlijke stukken/begroting&Jaarrekening

/////////////