Gemeente Lisse

Bouwen aan Brieven afgerond

Om de schriftelijke dienstverlening te verbeteren en de inwoners te betrekken is het project Bouwen aan Brieven gestart. Na vier maanden hard werken is het project met succes afgerond.

De afgelopen weken zijn er zeven standaardbrieven online geplaatst. Wij hebben de inwoners van de gemeente Lisse uitgenodigd om mee te schrijven aan deze brieven. Er zijn in de afgelopen weken zeer uiteenlopende reacties en aanbevelingen gekomen op de standaardbrieven. Zeer enthousiaste inwoners hebben de tijd genomen en soms complete brieven herschreven.

Met deze reacties zijn wij aan de slag gegaan en hebben wij de brieven aangepast.
Het project heeft uiteindelijk vijf herschreven brieven opgeleverd en vele positieve reacties. Op website is om een korte mening gevraagd waaruit naar voren is gekomen dat ruim 94% van de bezoekers het project als zeer innovatief beoordeelt.

Tijdens het project is er geen enkele negatieve opmerking door inwoners geplaatst op internet. Uiteindelijk heeft het project antwoord gegeven op vier van de top-10 knelpunten die de burger ervaart, namelijk: begrijpelijke taal, meer vertrouwen, een luisterend oor en een 7 voor dienstverlening.