Gemeente Halderberge


Enquête Profiel nieuwe burgemeester

De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voor de gemeente Halderberge is van start gegaan. Als eerste is een voorbereidingscommissie gevormd met vertegenwoordigers uit alle fracties van de gemeenteraad die zich (o.a.) bezig houdt met het opstellen van het gewenste profiel (eigenschappen en vaardigheden) van een nieuwe burgemeester. Over welke eigenschappen en vaardigheden moet onze nieuwe burgemeester beschikken? De commissie vindt het belangrijk te weten hoe u als inwoner van Halderberge hierover denkt.

Enquête

Via een enquête vragen wij u ons aan te geven aan welke eisen onze "eerste" burger moet voldoen. U kunt tot 12 juli 2010 reageren. De enquête is in te vullen via de gemeentelijke website of via het reactieformulier in de Halderbergse Bode.

>> Enquete online invullen

Uitkomst en vervolg

Op 22 september 2010 zal de definitieve profielschets worden vastgesteld. De Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Brabant neemt deze op 28 september in ontvangst. Hierna zal de vacature officieel worden opengesteld.

Als alles volgens verwachting verloopt, kan kort daarna een vertrouwenscommissie in gesprek gaan met de sollicitanten en een keuze maken. Deze commissie bestaat uit gemeenteraadsleden. Omdat hierbij strikte geheimhouding geldt, zal de gemeenteraad in een besloten vergadering een aanbeveling doen aan de Commissaris van de Koningin. De Commissaris bespreekt de aanbeveling vervolgens met de minister van Binnenlandse zaken die op haar beurt de voordracht aan de koningin voorlegt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, dan kunt u zich wenden tot de griffier van de gemeenteraad, de heer Koenen. Hij is te bereiken op telefoonnummer 0165
- 390564 of per email: griffie@halderberge.nl