Senior heeft haat-liefde verhouding met computer

24/06/2010 10:07

SeniorWeb

UTRECHT - Uit onderzoek van Route50Plus in samenwerking met SeniorWeb blijkt dat 80% van de respondenten internet een fantastisch medium vindt. 67% van de senioren is niet bang om fouten te maken op de computer. Gaat er wel eens iets mis en leidt dat tot een kapotte computer, dan ervaart 79% van de senioren het niet kunnen internetten als een groot gemis.

Hoewel de computer bij veel senioren geliefd is, wordt het apparaat tegelijkertijd regelmatig vervloekt. Vage meldingen, instellingen die opeens anders zijn of het steeds trager worden van de computer zijn zaken waar de senior zich hopeloos aan ergert. De computer krijgt de schuld, terwijl de gebruiker vaak de oorzaak blijkt te zijn van deze problemen. Deze worden veroorzaakt door verkeerd surfgedrag en het onterecht wegklikken van meldingen wat schadelijke software de kans geeft zich in de computer te nestelen.

Niet iedere senior kan in dit soort gevallen een beroep doen op een handige zoon of kleinkind en zitten met hun handen in het haar. SeniorWeb voorziet in deze behoefte en voorkomt de groeiende onzekerheid van de computergebruiker bij terugkerende foutmeldingen. SeniorWeb biedt deskundige hulp en advies door vrijwilligers. De dienst PCHulp is daardoor gunstig geprijsd en maakt onderdeel uit van het lidmaatschap á 25 euro per jaar. Voor de snelle hulp is er computerhulp per telefoon, hiervoor betalen leden 20 eurocent per minuut. Het tarief voor hulp aan huis bedraagt maximaal 4,50 euro per uur.

Dat senioren het web steeds meer omarmen blijkt ook uit het groeiende ledenaantal van SeniorWeb. Met meer dan 110.000 leden is zij de grootste computervereniging voor senioren. Zij besteedt in cursussen, website en tijdschrift volop aandacht aan de nuttige en vooral leuke aspecten van internet. Het jaarverslag 2009 van SeniorWeb laat zien waar de organisatie nu staat. Dit is te downloaden op de website: www.seniorweb.nl - Over SeniorWeb - Organisatie - Jaarverslag.

http://www.seniorweb.nl/oversw/organisatie/default.aspx?id=29703