Politie Groningen

Donderdag 24 juni 2010

Provincie Groningen, 24-06-2010

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 28-jarige man uit Groningen aangehouden in een woning in de wijk Lewenborg. De agenten kregen een melding dat er geweld plaats vond binnen de relatie. De dienders hoorden toen zij nog buiten de woning stonden gegil en geschreeuw. Na aanbellen vertelde de vrouw dat zij zojuist door haar man meerdere keren was geslagen. Hij gaf dat toe en werd aangehouden. De politie stelt een onderzoek in. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Leerling door het lint

GRONINGEN Op de Melisseweg in Groningen is woensdagmorgen een 14-jarige jongen uit Kloosterburen door het lint gegaan. De politie kreeg een melding dat een leerling van een school vernielingen zou aanrichten. Gealarmeerde agenten zagen dat hij inmiddels een gipsplaat en een stoel had vernield. De amokmaker moest voor verhoor mee naar het politiebureau. Wat de aanleiding was voor de woedeaanval is nog niet geheel duidelijk. Na verhoor werd de jongen overgedragen aan zijn ouders. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie rolt professionele hennepkwekerij op

GRONINGEN Woensdagmiddag heeft de politie in een voormalig bordeel in de Muurstraat een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor na klachten over een sterke wietlucht. In de woning werden op twee verdiepingen ruim 1100 hennepplanten en stekken aangetroffen. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Met de energiemeter was geknoeid. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie stelt een onderzoek in.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN - Een 20-jarige man uit Groningen is woensdagnacht door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten controleerden de bestuurder van een snorfiets op de Eeldersingel in Groningen. Bij deze controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,85. Hierop is het rijbewijs van de beginnende bestuurder ingenomen. Hij mocht na het verhoor het politiebureau weer verlaten. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Snorfietser onderuit

GRONINGEN Een 63-jarige man uit Peize is woensdagmiddag op de Peizerweg in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Peizenaar reed op de Peizerweg de busbaan op. Onder het viaduct bij de Bornster Tol zag hij een versmalling van de weg over het hoofd. De snorfietser reed tegen een stoeprand en hij ging vervolgens onderuit. De man werd met polsletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Winkeldieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in een winkel aan de Westerhaven in Groningen een 18-jarige man en een 18-jarige vrouw, beiden uit Groningen, aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo was dankzij camerabeelden op heterdaad betrapt bij het stelen van twee mobiele telefoons. Beiden werden korte tijd later overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Tijdens de fouillering troffen de dienders in een tas nog meer goederen aan. De politie onderzoekt of deze spullen van diefstal afkomstig zijn. Bij de vrouw werd een mes aangetroffen. Het steekvoorwerp werd in beslag genomen. Beiden kregen een winkelverbod uitgereikt. Het duo werd ingesloten in een cel. Zij worden vandaag nader gehoord.

Narcomobilist aangehouden

MUSSELKANAAL- De politie heeft woensdagnacht een 21-jarige man uit Ter Apel aangehouden. Politieagenten controleerden de automobilist op de Aweg in Musselkanaal. Toen agenten vervolgens de deur openden roken zij een sterke wietlucht. Bij onderzoek troffen dienders een rokende joint in het handschoenenvakje aan. De bestuurder moest mee naar het politiebureau. Aldaar is door de arts een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of de bestuurder drugs gebruikt heeft. Ook bleek dat laatstgenoemde geen rijbewijs had. Na verhoor kon de verdachte het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor mishandeling

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagavond een 21-jarige man uit Winschoten aangehouden op de Abel Tasmanstraat in Winschoten. De agenten kregen een melding dat er tussen een groep jongeren een ruzie plaats vond. Ter plaatste bleek dat de 21-jarige daarbij vermoedelijk met een ijzeren voorwerp geslagen had. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in. De aanleiding voor de ruzie is nog onduidelijk.

Politie rolt hennepplantage op

MIDWOLDA De politie heeft woensdagmorgen op De Wissel in Midwolda een hennepplantage opgerold. In de bovenwoning troffen de agenten 375 planten en de bijbehorende apparatuur aan. Alle spullen en planten zijn vernietigd. Een 46-jarige man uit Winschoten werd in de woning aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid.
* Groningen, N370 Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1470, aantal overtredingen: 142, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen, N355 Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1716, aantal overtredingen: 19, gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 800, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1835, aantal overtredingen: 1, gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Delfzijl, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1323, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.