Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Inwoners Gooi en Vechtstreek extra ogen en oren voor de politie met

Gooi en Vechtstreek, 24-06-2010 o SMS-Alert is een gratis service waarmee de politie burgers en ondernemers met een SMS-bericht snel kan informeren over actuele incidenten die zich in een buurt voordoen. Inmiddels zijn 15.500 personen in Gooi en Vechtstreek aangemeld voor SMS-Alert.

Op 14 juli 2009 werd het eerste SMS-Alert verstuurd naar inwoners van Huizen. Zij werden gewezen op een uitzending van het programma Opsporing Verzocht waar de overval op de C1000 aan de Kostmand werd behandeld. In totaal zijn er sindsdien 65 SMS-Alerts verstuurd, variërend van vermissingen tot opsporingsberichten en preventieberichten.

De politie Gooi en Vechtstreek vraagt inwoners zich aan te melden. Zij vormen de extra ogen en oren voor de politie bij het opsporen van bijvoorbeeld vermiste personen of personen die een strafbaar feit hebben gepleegd. Het is gebleken dat door tips van inwoners zaken opgelost kunnen worden. Zo zijn personen teruggevonden die vermist waren en konden twee jongens worden aangehouden voor een beroving. Ook werden inwoners ingelicht over bijvoorbeeld gladheid of verloren medicijnen.

Zie voor meer informatie over de werking en het aan- en afmelden voor SMS-Alert bij specials>SMS-Alert.