Gemeente Hilversum

Persbericht: Media Park intensiveren en verbeteren

publicatiedatum: woensdag 16 juni 2010

Op woensdag 16 juni 2010 ondertekenden vier partijen de Samenwerkingsovereenkomst Media Park (SOK Media Park). "De overeenkomst maakt een voorspoedige samenwerking tussen de gemeente Hilversum en haar partners op het Media Park mogelijk bij de uitbreiding en verbetering van het Media Park" aldus wethouder Lon Jooren. "Dit laat zien dat bedrijfsleven en overheid er gezamenlijk de schouders onder willen zetten."

Goede afspraken
In 2006 is de gemeenteraad akkoord gegaan met het programma van eisen voor de uitbreiding en verbetering van het Media Park. Binnenkort zal de inspraakprocedure voor de wijziging van het bestemmingsplan van start gaan. Daarnaast is het nodig dat de betrokken partijen onderling goede afspraken maken over de zaken die niet in het bestemmingsplan geregeld worden. Dat gebeurt nu met de SOK Media Park. De ondertekenaars zijn Media Park Enterprise B.V., de Nederlandse Omroep Stichting (NOS), de stichting Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de gemeente Hilversum.

Bereikbaarheid en infrastructuur
In de SOK Media Park staan ondermeer afspraken over bereikbaarheid en infrastructuur op het Media Park zelf, duurzaamheid, de waterhuishouding op het terrein en over de toegankelijkheid en het uiterlijk van het Media Park. Met de SOK Media Park vertalen de partijen de ambities in concrete acties.

Hoe nu verder
Nu de samenwerkingsovereenkomst ondertekend is, wordt het bestemmingsplan besproken in de Raad. Vervolgens wordt het ontwerpbestemmingsplan door het College ter inzage gelegd; naar verwachting op 16 juli. Een ieder heeft vervolgens zes weken de tijd om eventuele zienswijzen kenbaar te maken. Eind 2010 wordt het bestemmingsplan Media Park dan vastgesteld.

Hilversum Mediastad
Een bruisend Mediapark met geschikte huisvestingsmogelijkheden voor de multimediasector is van groot belang voor behoud en versterking van de positie van Hilversum als dé Mediastad. De kern van het Hilversumse mediacluster is immers op het Mediapark gevestigd. In dat licht gbezien is de ondertekening van deze SOK van groot belang, ook voor de werkgelegenheid in Hilversum.