Ingezonden persbericht


TSK Laboratory Europe BV vestigt zich in Nederland

Japanse producent van medische naalden opent vestiging in Tilburg

TILBURG, 24 juni 2010 - Het Japanse bedrijf TSK Laboratory Europe BV, gespecialiseerd in de productie van medische naalden, is sinds kort gevestigd in Nederland. TSK Laboratory biedt producten voor de interventionele radiologie (niet-operatieve procedures) en cosmetische geneeskunde. Het gaat hier voornamelijk om naalden voor borst -, prostaat - en beenmergbiopsie en zeer fijne naalden voor botuline toxine en filler injecties.

TSK Laboratory Europe BV concentreert zich vanuit Tilburg op de distributie in de Europese markt en het verder uitbreiden van de Europese verkooporganisatie. Voor medisch professionals is de komst van een Nederlandse vestiging zeer belangrijk. Managing Director van TSK Laboratory Doris de Beer legt uit: "Voor medisch professionals betekent onze nieuwe locatie dat wij, naast een goede service, nu ook sneller kunnen reageren op de wensen van de klant. Dankzij onze lokale aanwezigheid zijn we nog beter in staat de product development te baseren op wensen vanuit de Europese markt en de onderneming verder uit te bouwen met de klant als middelpunt."

Excellente logistieke situatie
De primaire reden waarom TSK Laboratory Europe BV voor Nederland heeft gekozen is de excellente logistieke situatie. Daarnaast spreekt 90 procent van de Nederlanders een tweede taal. De Beer heeft meer dan tien jaar in Amerika gewoond en zich voornamelijk beziggehouden met het internationaal uitbreiden van medische bedrijven. "Nederland is actief bezig om internationale bedrijven aan te trekken en heeft zeer veel te bieden voor buitenlandse bedrijven", zegt De Beer. "Veel buitenlandse bedrijven denken vaak aan Amsterdam en Rotterdam als ze aan Nederland denken, maar Noord-Brabant heeft ook een uitstekend logistiek aanbod en de vestigingskosten liggen aanzienlijk lager dan in de Randstad."

Samenwerking Netherlands Foreign Investment Agency Voor het opzetten van de nieuwe vestiging heeft TSK Laboratory Europe BV samengewerkt met het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), de gemeente Tilburg, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en NDL/HIDC (Holland International Distribution Council). NFIA is een Nederlandse overheidsorganisatie die bedrijven uit het buitenland helpt en adviseert bij het opzetten, uitrollen en uitbreiden van hun internationale activiteiten in Nederland. NFIA bestaat ruim 30 jaar en heeft in die periode zo'n 2.200 ondernemingen uit 35 landen ondersteund bij hun locatiekeuze, vestiging en bij het opzetten en uitbreiden van hun activiteiten in Nederland.

Over TSK Laboratory
TSK Laboratory onderscheidt zich voornamelijk door de kwaliteit van de producten en het aanbod van speciale naalden voor kleinere niche markten. De medische naalden worden geproduceerd in Japan door TSK Laboratory Japan. Dit bedrijf is sinds 1973 deel van een grotere bedrijvengroep in Japan die verschillende fabrieken en scholen in beheer heeft en is uitgegroeid tot de grootste werkgever in Tochigi, een provincie ten noorden van Tokyo. De eerste buitenlandse vestiging van het bedrijf is in 1989 geopend in Canada en is verantwoordelijk voor de Noord-Amerikaanse markt. De nieuwe vestiging in Nederland geeft TSK Laboratory de benodigde Europese vertegenwoordiging om verder internationaal uit te kunnen breiden.

# # #