Politie Brabant Zuid-Oost

Politie Woensel Noord en Zuid gaan samenwonen

Eindhoven Woensel, 24-06-2010 o Het stadsdeel Woensel heeft op dit moment twee politieafdelingen (Noord en Zuid), beiden gehuisvest in een zelfstandig politiekantoor. Eind dit jaar zullen de twee afdelingen gaan 'samenwonen' in het huidige bureau Woensel Noord, aan de Koning Arthurlaan. Waarschijnlijk zullen beide afdelingen eind 2012 verhuizen naar een, nog te realiseren, nieuwbouwlocatie op het terrein van het Catharina-ziekenhuis.

Vertrek

In het najaar van 2010 vertrekt de afdeling Woensel Zuid uit het gebouw aan de Europalaan 3-5 en trekt in bij Woensel Noord op de Koning Arthurlaan. De politie blijft rondom de oude locatie werken zoals voorheen.

Aanleiding

De reden voor het samenvoegen van deze twee afdelingen ligt allereerst in het feit dat de huidige panden van de afdelingen aan renovatie toe zijn. Daarnaast leidt het samenvoegen van de twee politieafdelingen in een herkenbaar gebied als Woensel tot een effectievere, meer eenduidige en efficiëntere politiezorg, die de burgers in Eindhoven ten goede komt.

Aanvang bouw

Waarschijnlijk zal in de tweede helft van 2011 begonnen worden aan de nieuwbouw op het terrein van het Catharina-ziekenhuis. De verwachte einddatum voor de bouw ligt eind 2012. Er wordt een spraakmakend gebouw gerealiseerd: duurzaam en energievriendelijk.