Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 24-06-2010

Politie pakt Roosendaaler op voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een horecagelegenheid aan de Spoorlaan een 42-jarige Roosendaaler aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 25-jarige Tilburgse stiefdochter. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De 42-jarige, die in beschonken toestand verkeerde, kreeg gisteravond aan de deur van de woning van zijn 54-jarige ex-vrouw een
woordenwisseling. De woordenwisseling mondde uit in een conflict. Tijdens dat conflict drong de verdachte de woning binnen en liep de trap op. Zijn 25-jarige stiefdochter trachtte dit te voorkomen. Op dat moment sloeg de man haar meerdere keren in het gezicht waarbij ze ten val kwam. De vrouw liep enkele verwondingen op aan haar voet en rug. De politie werd gealarmeerd die poolshoogte nam in de woning. De verdachte was niet meer aanwezig. Hij werd korte tijd later aangehouden in een horecagelegenheid.

Tilburger mishandelt buurvrouw

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 18.30 uur in een woning in de Reitse hoevenstraat een 43-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. Zijn 56-jarige buurvrouw deed aangifte. De vrouw vertelde al langere tijd problemen te hebben met de 43-jarige. Gisteravond escaleerde deze problemen tijdens een contact bij de centrale
toegangsdeur van het appartementencomplex. De man sloeg de vrouw in het gezicht waarbij ze onder andere een zwelling opliep.

Tilburger 100 dagen de cel in

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een woning in Oud Noord een 39-jarige Tilburger aangehouden. De man stond gesignaleerd voor een gevangenisstraf van 100 dagen. Agenten die op zoek naar hem waren troffen hem in een woning aan. De man is overgebracht naar het cellencomplex.

Politie waarschuwt voor babbeltruc

TILBURG - Een medewerkster van een verzorgingsinstelling meldde gisteravond dat een 85-jarige bewoonster het slachtoffer geworden was van een babbeltruc. Een onbekende man van rond de 50 jaar, gekleed in een colbert, belde rond 19.30 uur in het Berlagehof aan bij de hoogbejaarde vrouw en vertelde haar een medewerker te zijn van een energieleverancier. Hij deelde haar mede dat ze een geldbedrag moest betalen om niet afgesloten te worden van energie. Het slachtoffer overhandigde hem het geldbedrag waarop hij vertrok. De politie zocht na de melding in de omgeving en zette daarbij het middel SMS-Alert in. De zoektocht leidde niet tot een aanhouding.

De politie waarschuwt voor dit soort oplichtingpraktijken. Het zijn vooral ouderen die het slachtoffer worden van babbeltrucs. Het gebeurt regelmatig dat dieven met een smoesje aanbellen en zo een woning weten binnen te komen.

Hoe gaan oplichters te werk
Oplichters die zich voorstellen als thuiszorgmedewerkers, nieuwe buren of een medewerker van een energiebedrijf. Het lijkt allemaal echt en niet iedereen is verdacht, maar toch is het belangrijk goed op te passen. Vooral oudere mensen worden slachtoffers van babbeltrucs.

Preventietips:
Laat nooit onbekenden binnen! Doe niet zomaar open voor onbekende personen maar kijk goed wie er voor de deur staat.
Laat de deur dicht en kijk (indien mogelijk) door de deurspion of raam. Wanneer u toch de deur open wilt doen, hou dan de ketting of de kierstandhouder erop. Vraag wie de persoon is en wat deze komt doen. Vraag naar hun legitimatie en identiteitsbewijs en controleer deze goed. Schrijf de gegevens eventueel op. Vertel direct dat u met het bedrijf of de instelling zult bellen en doe dit ook echt. Kijk in het telefoonboek voor het nummer. Sluit de deur terwijl u belt.
Wilt u iemand ergens mee helpen, laat ze dan buiten staan en sluit de buitendeur terwijl u haalt wat u wilt geven (een pen, een glas water of het alarmeren van een hulpdienst bijvoorbeeld).

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 24-06-2010 11:16 | © Regio Midden en West Brabant |