Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 24-06-2010

Verdachten bedrijfsinbraak en diefstal aangehouden

WOUDENBERG/HILVERSUM De politie heeft op vrijdag 18 juni een 26-jarige man uit Hilversum aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf in Woudenberg en diefstal. Op dinsdag 22 juni werd een 35-jarige medeverdachte uit Hoogezand in Hilversum op straat gezien door agenten en direct aangehouden.

In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 juni werd bij het pand aan de Zeisterweg ingebroken. Bij de inbraak werd computerapparatuur ontvreemd. Bij het pand werd een portemonnee van de 26-jarige verdachte aangetroffen. Dit zette de politie op het spoor.

Tijdens aanvullend onderzoek werd in een winkel in Hilversum een deel van de computerapparatuur teruggevonden. De politie zet het onderzoek voort. De twee verdachten zitten vast.

Onderzoek brand; Oproep getuige

AMERSFOORT De recherche van het politiedistrict Eemland zuid is in verband met het onderzoek naar de brandstichting bij het verzorgingstehuis de Amerhorst aan de Zandbergenlaan op zoek naar een belangrijke getuige.

Op zaterdagmorgen 8 mei ontstond in een woning op de Zandbergenlaan een brand waarbij de twee bewoners, een man van 98 jaar en een vrouw van 91 jaar, met rookvergiftiging naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht.

Uit het onderzoek is gebleken dat een half jaar daarvoor, op zondag 15 november rond 06.00 uur, een brand werd ontdekt in een container nabij het verzorgingstehuis. In het belang van het onderzoek is de politie nu op zoek naar een mogelijke getuige die op die bewuste dag en het tijdstip een melding deed bij een medewerkster van de Amerhorst.

Het gaat hierbij om een bezorger van het dagblad de Telegraaf die in de vroege ochtenduren van zondag 15 november 2009 met de zondagkrant liep in de omgeving van het verzorgingstehuis aan de Zandbergenlaan. Ondanks naspeuringen bij het distributiepunt en het dagblad is tot op heden niet duidelijk wie deze melder was. De politie verzoekt de onbekende krantenloper contact te zoeken met de recherche van Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.

Verkeersongeval met letsel

LEUSDEN Op woensdag 23 juni vond op de kruising van de Arnhemseweg met de Prinses Irenelaan een aanrijding tussen een scooter en een fietser plaats. De fietser raakte gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

De fietser reed rond 08.00 uur over de Arnhemseweg in de richting van de Prinses Irenelaan waar de scooter hem tegemoet kwam rijden. Omdat hij op een fietspad reed waar bromfietsers niet zijn toegelaten werd hij verrast door de plotseling opdoemende scooter en volgde er een frontale aanrijding. De fietser, een 58-jarige inwoner van Scherpenzeel, viel hierbij op de grond en liep hoofdletsel op. De scooterbestuurder, een 17-jarige inwoner van Leusden, had geen letsel en slechts schade aan zijn bromfiets.

Geslagen

WOUDENBERG De politie heeft woensdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een mishandeling die had plaatsgevonden bij het Henschotermeer aan de Zeisterweg.

Rond 16.40 uur kreeg de politie de melding dat er iemand geslagen was en bij de EHBO-post zou zitten. Toen de agenten ter plaatse kwamen was het slachtoffer, een 13-jarige jongen uit Utrecht, reeds met een gescheurde lip onderweg naar het ziekenhuis. Uit het onderzoek bleek dat twee groepen jongeren kennelijk met elkaar ruzie hadden gekregen en dat het slachtoffer daarbij geslagen was door een vermoedelijk even oude opponent.

De verdachte had zich reeds uit de voeten gemaakt en kon, ondanks een onderzoek in de omgeving, niet meer gevonden worden. Ook de jongeren die deel uitmaakten van de twee groepen hadden reeds de kuierlatten genomen.

De politie is met een onderzoek gestart naar de toedracht en verzoekt eventuele getuigen van de mishandeling contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.

Flessentrekker

AMERSFOORT De politie heeft woensdagavond een 45-jarige Utrechter aangehouden die in een restauratie op het Stationsplein een maaltijd had genuttigd en die niet wilde afrekenen.

De verdachte was rond 19.45 uur de restauratie binnengelopen en was, na het verorberen van een maaltijd en het gebruiken van de nodige alcohol, naar buiten gelopen zonder af te rekenen. De uitbater is de man gevolgd en heeft hem in de omgeving aangesproken en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Uit het onderzoek bleek dat de verdachte dit niet voor de eerste keer had gedaan, waarna hij werd aangehouden voor flessentrekkerij. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

De politie maakt tegen de Utrechter proces-verbaal op.