Politie Utrecht

Persbericht Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 24-06-2010

Auto vernield

RHENEN Op woensdagavond 23 juni vond op het Frederik van de Paltshof een vernieling van een auto plaats. De verdachte ontkwam.

De benadeelde, een 18-jarige inwoner van Tiel, reed rond 19.25 uur uit de richting van de brug het Frederik van de Paltshof op, waar hij snelheid moest verminderen voor drie knapen die met hun fietsen midden op de weg reden. Toen de gelegenheid zich voordeed haalde hij het drietal in om even verderop linksaf te slaan en via een parallelweg terug te rijden in de richting van een ijssalon. Eén van de drie fietsers zag de bestuurder terugrijden op de parallelweg en gooide zijn fiets neer. Hierna nam hij een aanloop en schopte hij een forse deuk in het portier van de bestelauto. Na zijn daad vluchtte hij, in het gezelschap van de andere twee fietsers, weg.

De benadeelde en de gewaarschuwde agenten hebben nog een onderzoek in de omgeving ingesteld maar troffen de jongens niet meer aan.

Van de verdachte is het navolgende signalement bekend:


- Lichtgetint uiterlijk, tussen 15 en 18 jaar oud, tenger postuur, zwart krullend haar tot over de oren met een matje in de nek. Hij was gekleed in een lichtgroene bermudabroek en een geel voetbalshirt met groene cijfers. Aan zijn voeten had hij witte schoenen van een bovengemiddelde maat.

De politie is op zoek naar getuigen en/of personen die menen deze verdachte en/of zijn medefietsers kennen. U wordt verzocht te bellen met het district Heuvelrug via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan informatie gemeld worden via het telefoonnummer 0800-7000.