Politie Haaglanden

Persberichten 24 juni

Haaglanden, 24-06-2010

Slachtoffer straatroof gezocht
Den Haag Het Ekstersteam van Politie Haaglanden, dat straatroven in het centrum van Den Haag onderzoekt, is op zoek naar het slachtoffer van een straatroof. Een getuige meldde bij de politie dat hij op zondag 13 of maandag 14 juni tussen 18.00 en 20.00 uur zag dat een jongen op de Hobbemastraat een jonge vrouw beroofde van haar ketting. De vrouw riep hard om hulp waarna de getuige naar haar toeliep. De straatrover was inmiddels gevlogen. Tot op heden heeft het meisje echter geen aangifte gedaan van de diefstal van haar ketting. Het Eksterteam heeft inmiddels aanwijzingen dat de 17-jarige Hagenaar die op dinsdag 22 juni werd aangehouden in verband met een andere straatroof, ook verantwoordelijk moet worden geacht voor de diefstal op de Hobbemastraat. Het slachtoffer was een jonge blanke vrouw van 20 à 25 jaar oud. Bent of kent u het meisje dat 13 of 14 juni werd beroofd? Neemt u dan contact op met het Eksterteam aan Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Aanrijding; politie zoekt getuigen
Den Haag - Tijdens een wandeling in de Bagijnestraat op woensdag 23 juni rond 10.45 uur werd een 55-jarige vrouw uit Venlo aangereden door de bestuurder van een bestelbus. De vrouw hoorde iemand claxonneren, maar realiseerde zich niet dat dit geluid voor haar bestemd was. Gelijk daarna reed een blauwe bestelbus langs haar en voelde zij een harde en pijnlijke klap tegen haar linkerarm, vermoedelijk veroorzaakt door de buitenspiegel. De bestuurder stopte, stapte uit en gaf de vrouw de schuld van de aanrijding. Vervolgens reed hij door. De vrouw deed aangifte bij politiebureau Jan Hendrikstraat. Bent u getuige van deze aanrijding? Het bureau komt graag met u in contact via 0900-8844. Anoniem bellen met 'M', Meld misdaad anoniem, kan ook. U belt dan naar 0800-7000.

Vrouw mishandelt agenten
Den Haag Een 30-jarige vrouw mishandelde in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 juni rond 03.00 uur twee agenten in een politievoertuig. De politie had haar daarvoor in de Constant Rebecquestraat aangehouden. De politie reageerde op een melding dat de vrouw wieldoppen van een voertuig probeerde te stelen. Toen zij haar aantroffen, reageerde de vrouw erg vervelend. Toen zij achterin het politievoertuig zag, schopte zij de agente naast haar in de borst en beet ze haar in het been. Vervolgens beet ze de agent die te hulp schoot in zijn hand. Door het gedrag van de vrouw ontstond er schade aan het politievoertuig en liepen de agenten licht letsel op. Eenmaal aan het politiebureau kreeg de vrouw een proces-verbaal. Beide agenten deden aangifte van mishandeling.

Jongen spuugt buschauffeur in gezicht
Den Haag Een 15-jarige Hagenaar was het er woensdagavond 23 juni niet mee eens dat hij de bus moest verlaten en spuugde de buschauffeur in zijn gezicht. De buschauffeur waarschuwde vervolgens de politie, die de jongen aanhield. De jongen reed om 21.40 uur met de bus over de Monsterseweg. Hij een kaartje gekocht voor één zone en probeerde met dit kaartje verder te reizen dan was toegestaan. Toen de buschauffeur hem verzocht de bus te verlaten, werd de jongen boos en weigerde hij eruit te gaan. Nadat de chauffeur er iemand bij had gevraagd, verliet de jongen de bus maar spuugde wel de buschauffeur in het gezicht. De jongen werd aangehouden en in overleg met zijn moeder moet hij zich donderdagmiddag bij de politie melden om een verklaring af te leggen.

Scooters in beslag genomen
Den Haag Politieagenten stuitten woensdag 23 juni om 18.15 uur in de Rozenburgstraat op een tuin met scooteronderdelen en vermoedelijk gestolen scooters. Zij namen twee scooters zonder kentekenplaten in beslag en verrichten twee aanhoudingen. Een 20-jarige Hagenaar moest mee naar het politiebureau, omdat hij de agenten belemmerde bij hun werkzaamheden. Een 19-jarige plaatsgenoot werd aangehouden voor belediging. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Zonder rijbewijs op motorscooter
Den Haag De politie gaf woensdagmiddag 23 juni rond 14.00 uur een 19-jarige Hagenaar op de Nijkerklaan een bekeuring, omdat hij zonder rijbewijs op een motorscooter reed. De verdachte is een bekende van de politie en toen hij de agenten zag, ging hij er vandoor. De agenten wisten al dat hij geen rijbewijs bezat. Na een tijdje kwam de verdachte terug rijden naar de locatie en besloot over een schoolplein met spelende kinderen te rijden. Daarna sprong iemand anders op de motorscooter en de 19-jarige ging er te voet vandoor. Maar de politie was hem te snel af en bekeurde hem voor het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken en het rijden over het trottoir.

Drugsdealer opgepakt
Den Haag De politie vond woensdagavond 23 juni rond 22.00 uur tijdens een controle van een voertuig in de Schaarsbergenstraat 15 ponypack en 13 balletjes drugs. De agenten zagen de verdachte kort daarvoor wat overdragen aan een bromfietser die via de bijrijderzijde contact legde met de 36-jarige Haagse verdachte. Toen de agenten hem besloten ten behoeve van de opiumwet te fouilleren, bleek de verdachte een fors bedrag aan dealercoupures - briefjes van vijf en tien euro - bij zich te hebben. Onderzoek in de auto leverde vervolgens drugs op. De verdachte zit nog vast voor verhoor.

Hennepkwekerij ontdekt
Den Haag De politie ontdekte woensdagmiddag 23 juni rond 16.45 uur een hennepkwekerij in een woning aan het Palaceplein. Voor de deur van de woning roken zij een sterkte wietlucht. De 42-jarige vrouw die de deur voor de politie opendeed, is aangehouden. In de woning troffen de agenten ongeveer 357 potten aan. Een droogrek met meerdere verdiepingen lag vol met henneptoppen. Eneco constateerde dat de stroom illegaal was omgeleid. De verdachte zit nog vast voor verhoor. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Onder invloed
Den Haag De politie kreeg donderdagochtend 24 juni om 03.35 uur de melding dat twee mannen in de Pasteurstraat aan het vechten waren. Toen de agenten op de bewuste locatie aankwamen, zagen zij een verwarde man in zijn ondergoed lopen. Toen de man de politieauto zag, rende hij erop af en trapte hij tegen het portierraam. De agenten hielden de man, een 20-jarige Pool, vervolgens aan. Tijdens de aanhouding kwam een taxichauffeur naar de agenten toe. Hij vertelde dat de Pool een trap tegen zijn taxi had gegeven en op de motorkap was gesprongen. Daarop was een worsteling tussen beide mannen ontstaan. De Pool werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat hij enigszins gekalmeerd was, vertelde hij dat hij iets had ingenomen waardoor hij compleet door het lint was gegaan.

Fietsendieven aangehouden
Leidschendam De politie hield in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 juni twee jongens van 17 en 18 jaar uit Voorschoten aan. De twee worden ervan verdacht omstreeks vier uur twee fietsen te hebben gestolen in winkelcentrum Leidschenhage. Na een melding van de diefstal troffen agenten de jongens én de fietsen aan op de Noordsingel.

Beschonken bestuurder aangehouden
Rijswijk Een 57-jarige Hagenaar viel donderdag 24 juni door de mand, omdat er rook onder zijn motorkap vandaan kwam. Omstreeks 00.20 uur zagen surveillerende agenten de man rijden op de Lindelaan. De man trok de aandacht van de agenten, omdat er rook onder zijn motorkap vandaan kwam en hij erg langzaam reed. De agenten gaven de man een stopteken. Al snel werd duidelijk dat de man teveel gedronken had, waarop zij hem aanhielden. Op het politiebureau mislukte de blaastest tot drie keer toe, waarna een arts bloed van de man afnam voor onderzoek naar het alcoholpromillage. In afwachting van de onderzoeksresultaten is het rijbewijs van de man ingevorderd. Waarom de auto rookte, is niet duidelijk geworden.

Beschonken toerist
Wassenaar Politieagenten controleerden in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 juni een automobiliste op de Stoeplaan. Omstreeks 01.00 uur lieten de agenten de auto stoppen. De 24-jarige vrouw had teveel gedronken en blies 305 ugl. Aangezien de vrouw uit Argentinië komt en in Nederland op vakantie is, kreeg zij een transactievoorstel. De Argentijnse moest op het bureau contant een boete van 250 euro betalen waarna ze naar huis mocht.

Teveel gedronken
Westland Agenten hielden in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 juni een alcoholcontrole op de Nieuweweg in Poeldijk. Een 28-jarige man uit Poeldijk kreeg hierbij een procesverbaal toen hij 415 ugl blies. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).

Opgevoerde snorfiets
Westland Een 18-jarige snorfietser reed woensdag 6 juni omstreeks 21.30 wel erg snel over de Verspycklaan in Naaldwijk. Toen agenten de snorfiets onderworpen aan de rollentestbank, bleek hij 54 km/u te rijden. De Poeldijker kreeg twee processen-verbaal: één voor de snelheid en één voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. De jongen moest later op de avond op het bureau alsnog zijn rijbewijs laten zien. Daarna mocht hij, met de mededeling dat hij hem terug moest voeren naar de originele snelheid, zijn snorfiets meenemen. De jongen zei zich te realiseren dat hij mazzel had. De volgende keer zal de snorfiets in beslag worden genomen.

Botsing autosloper
Monster Op de Molenweg botsten woensdag 23 juni omstreeks 19.00 uur de bestuurders van een auto en een scooter op elkaar. Surveillerende agenten reden bij toeval over Molenweg toen bleek dat er daar zojuist een aanrijding was gebeurd. De bestuurder van de scooter, een 17-jarige Poeldijker, wilde met zijn scooter vanaf de Boomaweg de Molenweg oversteken en dacht dat de weg vrij was. De 20-jarige Naaldwijkse automobilist, die voorrang had, kon de scooteraar niet meer ontwijken. Zowel de auto als de scooter raakte door de aanrijding beschadigd. De Naaldwijker werd ter plaatse door de GGD onderzocht en heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een snee in zijn arm. Tegen de Naaldwijker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Benzinedief betrapt
Delft Een 18-jarige Delftenaar werd donderdag 24 juni op heterdaad betrapt toen hij op de Reinier de Graafweg benzine uit autos haalde. Een getuige meldde omstreeks 02.30 uur dat hij een man met een tuinslag benzine uit de tanks van geparkeerde autos zag halen. Op basis van het opgegeven kenteken gingen de agenten aan de bel bij de tenaamgestelde van de auto. In de straat waar de jongen zou wonen, troffen zij hem aan terwijl hij nog in zijn auto zat. Op de vraag waarom hij een tuinslang in zijn auto had liggen, antwoordde hij dat zijn tank bijna leeg was en dat hij met de tuinslang had geprobeerd benzine uit andere autos te halen. Hij was daarin naar eigen zeggen niet geslaagd. De Delftenaar werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Gestolen cadeautje
Pijnacker Agenten zagen woensdag 23 juni drie jongens fietsen, waarbij één van de jongens op een wel erg dure damesfiets reed. Toen de agenten omstreeks 20.15 uur de jongens lieten stoppen op de Ribeslaan en de fiets controleerden, bleek deze als gestolen gesignaleerd te staan. De 14-jarige bestuurder verklaarde dat de fiets van zijn moeder was, die de fiets gekregen had van een vriend. De agenten namen de jongen mee naar het bureau, waar zij ook zijn moeder ontboden. De moeder verklaarde de fiets inderdaad te hebben gekregen van een vriend, en deed er meteen afstand van. De politie onderzoekt mogelijkheden om verdere stappen te ondernemen tegen de vriend. De gestolen fiets is teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaar.

Op de vlucht
Zoetermeer Een poging van twee Delftse broers van 41 en 43 jaar om aan de politie te ontkomen, mislukte woensdag 23 juni jammerlijk. Politieagenten zagen de mannen omstreeks acht uur s avonds rijden over de A12 ter hoogte van Zoetermeer. Omdat de bestuurder een verkeersovertreding beging, wilde de agenten het kenteken van de auto natrekken. De broers hadden dat kennelijk in de gaten, want plots gingen zij er hard vandoor. Daarbij maakten ze de nodige overtredingen. De politie verloor de twee mannen uit het zicht, tot een getuige op de Industrieweg zag hoe een man in de kofferbak van een auto klom. Agenten waren snel bij de auto en konden de bestuurder aanhouden. In de kofferbak troffen politiemensen zijn broer aan. De Delftse broers hadden een goede reden om voor de politie op de vlucht te slaan. De 43-jarige had nog voor een bedrag van 1200 euro aan bekeuringen openstaan, werd gezocht door de politie van Utrecht en bleek niet teruggekeerd van verlof uit de gevangenis in Rotterdam. De 41-jarige moest nog ruim 6000 euro aan bekeuringen betalen. De mannen zijn aangehouden.