Nederlandse Tafeltennisbond


Opleiding tafeltennistrainer-4 van start in 2011 24-6-2010

De commissie Opleidingen heeft in haar laatste vergadering besloten niet dit jaar een opleiding tafeltennistrainer-4 uit te schrijven. De geplande start voor de eerste opleiding TT-4 nieuwe stijl is in het voorjaar van 2011, met ook een bijeenkomst tijdens de WK in Rotterdam (8-15 mei). In 2010 wordt de opleiding opgezet en worden kandidaten gezocht.

De opleiding tafeltennistrainer-4 is een intensieve opleiding die ongeveer 2 jaar duurt. Voor de opleiding TT-4 geldt een selectieprocedure. Om in aanmerking te komen voor de opleiding dien je minimaal de opleiding tafeltennistrainer-3 (voorheen trainer-A) te hebben afgerond en enige jaren ervaring te hebben als (verenigings)trainer.

Iemand die voor de opleiding tafeltennistrainer-4 gaat heeft de ambitie om trainer/coach te worden op het hoogste nationale niveau en wilt werken met de beste spelers. Het betreft de functie van leidinggevende en landelijk georiënteerde verenigingstrainer of afdelingstrainer.

De hoofdreden waarom de NTTB de opleiding tafeltennistrainer-4 volgend jaar aanbiedt is dat de deelnemers van de pilot opleidingen TT-3 uit 2009 dan ook in aanmerking kunnen komen voor deelname.

De commissie Opleidingen heeft inmiddels de ervaringen uit de pilot opleiding TT-4 en de aanbevelingen uit de positieve audit TT-4 (december 2009) verwerkt.

De nieuwe opleiding TT-4 zal door technisch directeur Achim Sialino en coördinator opleidingen Michiel de Korte als trajectbegeleiders en kerndocenten worden begeleid. Bij de opleiding TT-4 zullen diverse specialisten en bondscoaches als docenten betrokken zijn.

Al met al kunnen we zo de beste kwaliteit voor deze topopleiding van de NTTB garanderen. We houden u op de hoogte van het proces tot aan de inschrijving in het najaar van 2010.

NTTB/IK