Siemens

Persbericht

201006.317

Den Haag, donderdag 24 juni 2010

Siemens brengt geijkte kWh-meters in DIN-railbehuizing op de markt

De nieuwe kWh-meters van Siemens uit de 7KT15-serie, zijn leverbaar in geijkte uitvoeringen. Hierdoor kan men deze meters inzetten voor comptabele energiemetingen. De meters zijn bovendien uitgevoerd met een duidelijk afleesbaar LCD-display en hebben een compacte DIN-modulaire behuizing. Ze zijn dan ook geschikt voor DIN-railmontage.

Het productenspectrum van de 7KT15-serie bestaat uit 1-fase en 3-fase meters voor directe aansluiting tot 80 A. Bij de 3-fase meters zijn ook uitvoeringen leverbaar met stroomtransformatoraansluitingen.

Deze nieuwe generatie kWh-meters van Siemens voldoet aan de EN 50470 deel 1 en 3, en registreert exact het energieverbruik en de levering van energie met een nauwkeurigheidsklasse 1. Ze registreren zowel het actieve vermogen als ook het blindvermogen.

De kWh-meters zijn uitgevoerd voor enkel- of dubbeltariefmeting. De meters die zijn geijkt volgens de meetrichtlijn 2004/22/EG (MID) kan men inzetten voor het afrekenen van het energieverbruik met de verbruiker. Ze zijn verzegelbaar en hebben tevens een pulsuitgang voor meting op afstand.

Via een optische interface aan de voorzijde is het mogelijk om de meetwaarden met een IR-meetkop uit te lezen. Aan de zijkant kan een communicatiemodule worden aangesloten om vervolgens data uit te kunnen wisselen via LAN-TCP/IP, M-bus, Modbus RTU, RS-485, KNX of Profibus DP-VO. Daarmee kan men een kWh-meter toepassen in elk denkbaar energiemanagementsysteem.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation & Drive Technologies, Ron Nielen Telefoon: +31 (0)70 333 1052
E-mail: ron.nielen@siemens.com